Dodean nu a reuşit pătrunderea pe tablou, în Hong Kong

by Sorin Haut

Arădeanca Daniela-Dodean Monteiro (locul 127 mondial) a avut parte de sorţi ghinionişti, la Openul de tenis de masă din Hong Kong – programat pe parcursul acestei săptămâni – parte a circuitului mondial Pro Tour. În proba de simplu, jucătoarei de la CS Municipal şi TT Metz i-a ieşit în faţă, în turul doi preliminar, chinezoaica Wang Yidi, asiatica – calificată deja în optimile turneului – impunându-se cu 4-1 la seturi.  La dublu, Dodean a făcut echipă cu colega şi buna sa prietenă, Eliza Samara, cele două românce părăsind concursul tot în turul doi preliminar, ultimul de calificare pe tabloul principal.

Dodean şi Samara au cedat la mare luptă, scor 2-3 la seturi, în faţa japonezelor Kihara şi Nagasaki. Româncele au fost conduse cu 2-0, au egalat apoi la 2, dar au cedat clar în decisiv. Samara, a 27-a jucătoare a lumii, nu a pătruns, nici ea, pe tabloul principal al puternicului open din Hong Kong, cedând în turul trei preliminar la simplu, în faţa rusoaicei Yana Noskova, 3-4.

Un parcurs mai lung are cea mai bine clasată jucătoare din România, Bernadette Szocs (locul 16 în lume), calificată pe tablou atât la simplu, cât şi la dublu, în pereche cu Irina Ciobanu. La simplu e deja în optimi, după 4-0 cu thailandeza Sawettabut, iar la dublu, Szocs şi Ciobanu au cedat în primul tur, în faţa sud-coreencelor Jeon şi Yoo, 0-3.

 

 

Facebook Comments