Dodean – familia dominatoare la Naţionale! (FOTO)

by Sorin Haut

Daniela Dodean-Monteiro a revenit în stil de mare campioană, la Campionatele Naţionale de tenis de masă. Competiţia din Crâng a adunat ce are mai bun tenisul de masă românesc la ora actuală, excepţie făcând doar Bernadette Szocs. În competiţia de la Buzău, încheiată astăzi, jucătoarea de la CSM Arad a devenit dublă campioană naţională, în probele de simplu şi dublu şi medaliată cu argint la dublu mixt. La simplu, Dana a avut emoţii în sferturi, 4-3 cu Tania Plăian, iar în semifinale a depăşit-o pe Andreea Dragoman, o altă jucătoare din noul val. În finală, arădeanca a dat peste marea speranţă a tenisului de masă românesc, slătineanca Adina Diaconu, fostă campioană mondială de junioare la dublu.
Dana e dublă campioană naţională!
Dodean s-a impus cu 4-2 la seturi, după un meci maraton, cu spectacol şi tensiune la maxim în special în setul 5, câştigat cu 14-12 şi mai ales în cel următor, când Diaconu a întors de la 10-6 şi chiar a avut minge de set. Dana a revenit însă spectaculos şi a tranşat setul la 16, ajudecându-şi a şaptea minge de meci! De menţionat că marea favorită, constănţeanca Eliza Samara, a fost eliminată în sferturi chiar de Diaconu, cu 4-3. La dublu fete, Dodean şi Samara, foste campioane şi medaliate europene în această probă, şi-au respectat statutul de favorite, deşi replica jucătoarelor din noua generaţie a fost pe măsură: 3-2 cu Irina Ciobanu și Adina Diaconu, în semifinale, și 3-1 cu Tania Plăian și Andreea Clapa, în finală.
Adi a cucerit aurul la dublu mixt
Concursul de la dublu mixt a fost şi cel mai emoţionant pentru Daniela, care şi-a întâlnit în ultimul act fratele, Adrian, şi el reprezentant al CSM Arad. A câştigat Adi, în echipă cu Irina Ciobanu (LPS Slatina), cei doi trecând în finală de Dana şi Ovidiu Ionescu (Gloria Buzău), 3-0. Adi Dodean şi-a adăugat în palmares şi un titlu de vicecampion naţional la dublu, unde alături de slătineanul Alin Spelbuş, a pierdut finala cu 3-0 în faţa favoriţilor Ovidiu Ionescu şi Cristian Chiriţă. În sferturi, Dodean şi Spelbuş i-au depăşit cu 3-2 la seturi pe talentaţii Pletea şi Şipoş.
Fraţii Dodean, încă două medalii la dublu
Fratele celor doi medaliaţi arădeni e Cristian, aşa că familia Dodean aduce în cont CSM-ului cinci medalii la Naţionale, dintre care trei de aur şi două de argint! CS Municipal Arad a mai fost reprezentat, la simplu feminin, de Irina Rus, Andreea Fistyulof, 0-4 în optimi cu Samara şi Mihaela Plăeaşu, 1-4 în optimi cu Andreea Clapa, ultimele două făcând echipă la “dublu”, fiind eliminate în optimi, la fel ca şi Irina Rus, tandem cu M.Gaftea.
Foto: facebook (Federaţia Română de Tenis de Masă)

Facebook Comments