Doctorii care dezinformează vor fi suspendaţi din funcţie

by Andreea Radu

Președintele Colegiului Medicilor, medicul Daniel Coriu, susține suspendarea tuturor medicilor care transmit în spațiul public mesaje ce conțin informații nevalidate științific, scrie antena3.ro.
„Unii medici au transmis mesaje eronate și au afectat public sănătatea poporului. Acesta este motivul pentru care noi ne-am propus să oprim acest fenomen prin sancțiune. Ne dorim să mergem în Parlament cu o nouă modificare legislativă prin care să propunem suspendarea medicului în momentul în care intră în comisia de disciplină.
Demersul actual este următorul. Un medic care este reclamat de un pacient pentru o anumită greșeală medicală ajunge în fața comisiei din teritoriu și acolo procesul durează luni, poate chiar ani.
La final, medicul ajunge să conteste decizia luată de Colegiul Medicilor din teritoriu și ajunge la noi, la Colegiul Național al Medicilor, unde se va judeca cu Comisia Superioară de Disciplină.
În ansamblu, întregul proces durează ani și punctual pentru această situație dramatică, rezolvarea este irelevantă dacă peste câțiva ani acest medic va fi sancționat abia după ani. Suntem într-o situație de criză și trebuie să luăm măsuri dramatice.
Trebuie să responsabilizăm medicii. Un medic care iese în spațiul public, în social media, el trebuie să exprime o opinie medicală, iar el nu are voie decât să transmită mesaje corecte care să aibă un suport cu dovezi științifice”, a declarat dr. Daniel Coriu, șeful CMR, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Facebook Comments