Doar trei echipe din Liga 1 nu au diminuat salariile jucătorilor

by Sorin Haut

Doar trei cluburi din Liga I de fotbal, CFR Cluj, FC Botoşani şi Universitatea Craiova, nu au diminuat deocamdată salariile jucătorilor, măsuri în acest sens urmând a fi luate probabil în perioada următoare, din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, au declarat pentru AGERPRES surse apropiate grupărilor.

„La Liga I mai sunt doar trei echipe care nu au umblat inca la salariile fotbalistilor. FC Botosani, dar din cate am inteles vor umbla si ei, CFR Cluj si Craiova, care a discutat insa cu jucatorii in ceea ce priveste introducerea unor acte aditionale, dar inca nu le-au aplicat. Craiova, din cat stiu, intentioneaza sa mute banii pe anii urmatori, ceea ce e bine pentru jucatori. Deci, astea trei sunt deocamdata, dar probabil ca vor ajunge si ele la intelegeri cu jucatorii in acest sens in perioada urmatoare. Dinamo a incercat o renegociere a contractelor, ca la Viitorul si FCSB, dar jucatorii nu au vrut si s-a ajuns la suspendarea contractelor pe perioada starii de urgenta. Dar probabil ca situatia se va schimba la nivel general si majoritatea vor suspenda contractele de vreme ce s-a prelungit starea de urgenta”, a declarat sursa citata.

La nivelul Ligii a II-a, majoritatea cluburilor au preferat sa-i treaca pe jucatori in somaj tehnic, astfel incat acestia sa primeasca de la stat venitul minim de 75% din salariul mediu brut pe economie: „La Liga a II-a aproape jumatate dintre cluburi au mers pe suspendarea contractelor pe perioada starii de urgenta si trecerea in somaj tehnic. Pentru ca toti conducatorii sunt interesati de acei 75% din salariul mediu aprobat prin ordonanta”.

Competitiile fotbalistice din Romania, intrerupte initial pana la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal cel putin pana la momentul ridicarii starii de urgenta.

Statul va asigura sportivilor si angajatilor din domeniu a caror activitate este afectata de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de munca sau contractului de activitate sportiva, plafonat la nivelul a 75% din castigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonantei Guvernului. (ziare.com)

Facebook Comments