Doar şapte echipe sub panoul feminin! CSM Târgovişte nu este, încă, eligibilă

by Sorin Haut

Federația Română de Baschet a anunțat echipele care s-au înscris în Liga Națională de baschet feminin, pentru sezonul 2020/2021. Sunt doar şapte la număr şi anume: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Satu Mare, FCC Baschet Arad, CSM Târgoviște, Olimpia CSU Brașov, Universitatea Cluj şi Agronomia București. Practic vorbim despre formațiile care s-au calificat în play-off-ul sezonului trecut, plus Agronomia, penultima în grupa valorică B. Doar şase sunt eligibile în acest moment, asta pentru că CSM Târgoviște este sancționată de FIBA și va putea participa doar dacă achită amenda de 10.000 de franci plătită de FRB și datoria către Ivanka Matic.

FRB a anunțat că va aplica decizia Consiliului Director din data de 9 iulie, urmând să se reînființeze și Liga 1, cu taxe mai reduse pentru celelalte cluburi, cu bugete mici. Pentru acest eşalon, perrioada de înscriere este 1-5 august.  Perioada de transferuri începe în 3 august și se încheie cu trei zile înaintea primului meci.

În 24 august vor fi validate echipele, iar o zi mai târziu va avea loc tragerea la sorți pentru sezonul regulat din LNBF. Campionatul începe în 3 octombrie, iar în 7 și 14 octombrie sunt programate partidele din primul tur al Cupei României.

Facebook Comments