Divizionarele terţe arădene, ultimele repetiţii înaintea debutului în Cupa României

by Sorin Haut

Cele mai bine cotate divizionare terțe din județele Bihor și Arad s-au înfruntat în weekend într-un meci amical, pe terenul din Sânmartin. Gazdele au condus de două ori, după reuşitele semnate de Făgărăşanu şi autogolul lui Abel Popa, dar “şoimii” lui Flavius Sabău au egalat de fiecare dată, prin Trabalka şi David Ciubăcan, din penalty. Ambele goluri l-au avut în prim-plan pe juniorul Brad, care la primul gol a pasat decisiv, iar în a doua parte a scos penalty-ul din care Lipova a stabilit scorul final.  Bihorenii au ratat o lovitură de la 11 metri, Buta ghicindu-l pe Făgărăşanu. O veste mai puţin bună e că Bozian s-a accidentat după numai 20 de minute. Lipova a jucat în prima repriză în formula: Buta – Aldan, Nicolescu, A. Popa, Polgar – Suslak, Bozian (20 A. Gavrilă), Sahli – Gherasim, Trabalka, Ban. În a doua repriză au evoluat: Iliescu – T. Bodri, Nicolescu, A. Popa, Stoin – Simion, A. Gavrilă, Hațegan – Brad, Trabalka (60 Ciubăncan), Ban (85 Abrudan). După ce a eliminat Cermeiul, Lotul Băile Felix o va găzdui pe Crișul în turul următor al Cupei României. Echipa lui “Ştili” Abrudean a avut weekend liber, preferând să îşi odihnească jucătorii înaintea dificilei partide de miercuri, din judeţul Bihor. Şoimii Lipova se deplasează miercuri, în turul 2 din Cupă, pe terenul timişenilor de la CSC Dumbrăviţa.

Lipova şi Pecica, egaluri spectaculoase în vecini, CA Oradea a trecut graniţa

O altă divizionară terţă arădeană ce a făcut ultimele  reglaje înaintea debutului în Cupa României este Progresul Pecica. Formaţia pregătită de Sorin Bălu nu traversează o formă prea bună, fără victorie în amicale, dar a dat sâmbătă, în nocturnă, primele semne de revenire. A fost un spectaculos 3-3 la Ghiroda. Jichici a deschis scorul pentru gazde, dar până la pauză pecicanii au întors rezultatul, prin reuşitele lui Capătă şi Enciu, din penalty. Timișenii au revenit la rândul lor, la conducere, Mancaş şi Grancea marcând pentru 3-2. Căpitanul Arsene nu a fost de acord cu eșecul echipei sale și a marcat cu un șut direct în vinclu, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, chiar pe final. Pecica a aliniat două formule, în repriza 1: Zamfir – Tambor, Telescu, Wild, Podină – Ștefan, Saizu, Oancia, Ov. Bănățan – Enciu, Capătă, iar în repriza a doua: Zamfir (75 Iosub) – Tambor, Țugulescu, Telescu (70 Rob. Bănățan), Gabor – Moraru, Oancia (70 Saizu), Arsene, Răchită – Enciu (70 Ștefan), Capătă.

Pecicanii se deplasează îb Cupă miercuri, la Periam, în fieful unei formaţii care a trecut cu 2-1 în amical de Ripensia! Chiar dacă nu are treabă în competiţia KO, Curticiul a disputat şi ea un amical în weekend, 0-1 cu CAO Oradea. Radu Anca a început cu: Mucha – Cleuța, Calvin, Gligor, Puta – Al. Pavel, N. Varga – Cr. Moldovan, Avrămuțiu, Prică – Burlă. Pe parcurs au mai jucat:  Miclean – Vereș, Brândușe, Huțanu, Morar, Alin Mihai, Ciupuligă, Vărădean şi Păulin. Următorul test al “grănicerilor” este programat sâmbătă, cu Unirea Sântana.

 

 

 

Facebook Comments