Divizionarele terţe arădene suspendă contractele jucătorilor

by Sorin Haut

Sportivii au fost încadrați de guvernanți în categoria angajaților care vor fi susținuți cu 75% din venitul lunar (raportat la salariul mediu brut), din banii statului. Iar aici nu se încadrează doar cei care au contracte de muncă cu entitățile sportive pe care le reprezintă, ci, la solicitarea AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori) s-au introdus şi contractele de activitate sportivă în respectiva Ordonanţă de Urgenţă.

Conducătorii cluburilor sportive arădene au salutat inițiativa Guvernului, dar doreau să afle şi normele de aplicare. Iar Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a venit cu lămuriri în acest sens. „Am inclus prevederi la plata sportivilor, având în vedere că activitatea cluburilor sportive este afectată de efectele coronavirusului. Și pentru această categorie Guvernul a venit cu măsuri clare.

Fiecare club sportiv care are dificultăţi în plata sportivilor angajați pe baza de contracte individuale de muncă se va prezenta la sediul AJOFM de unde aparține, iar dacă sportivii sunt incadrați prin contracte de activitate sportivă, clubul se va adresa Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJEPIS), pe baza unei solicitări la care atașeaza un tabel cu câteva informații despre sportivii pe care dorește să îi plăteasca prin fondurile puse la dispozitie de Guvern”, a spus ministrul.

Calea de urmat pentru a putea beneficia de bani pentru sportivii lor ar fi suspendarea contractelor sau șomajul tehnic. Iar conducătorii divizionarelor terţe arădene (Şoimii Lipova, Crişul Chişineu Criş, Progresul Pecica şi Gloria Lunca  Teuz Cermei) se situează pe aceeaşi lungime undă, toţi înclinând spre suspendarea contractelor de la 1 aprilie.

Facebook Comments