Divizionarele de Liga a III-a încep campionatul la final de august

by Sorin Haut

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat sistemul campionatului Ligii a III-a, ediţia 2019-2020, şi, totodată, programul competiţional. Sistemul competiţional şi sistemul de promovare/retrogradare al Ligii 3 va avea în continuare același format ca și în sezonul precedent.

Liga 3 va fi formată din 5 serii a câte 16 echipe, vor promova echipele aflate pe primul loc în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului, vor retrograda un număr de 21 de echipe, după cum urmează: 20 de echipe, respectiv ocupantele locurilor 13-16 din fiecare serie, plus o echipă, cea mai slab clasată de pe locul 12 din toate cele cinci serii.

Noua ediție de campionat – ce are la start şi arădenele Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, Național Sebiș, Crișul Chișineu Criș și posibil Progresul Pecica, dacă se impune la baraj – urmează să debuteze pe data de 24 august 2019 şi să se încheie pe 30 mai 2020. Turul se termină în 30 noiembrie 2019, iar returul va începe pe 7 martie 2020. În campania de primăvară sunt programate și singurele intermediare ale sezonului, respectiv pe 8 aprilie și 6 mai.

Facebook Comments