Divizionarele arădene de Liga a III-a, în febra amicalelor. Victorie doar pentru pecicani

by Sorin Haut

Divizionarele arădene de fotbal din Liga a III-a îşi intensifică programul amicalelor, pentru a pregăti cât mai bine stagiunea de primăvară. Vicelider în C8, Şoimii Lipova s-a deplasat la Deva, pentru un test cu echipa locală, ocupantă a locului 6 în seria a şaptea din eşalonul terţ. Meciul nu a durat însă decât 34 de minute şi s-a întrerupt la scorul de 1-1. Pe terenul sintetic din vecinătatea arenei de la poalele cetăţii, spiritele s-au încins serios şi o încăierare generală a oprit definitiv jocul, după o intrare mai tare la Trabalka, atacantul lipovanilor revenind pe gazon după o operație la ligamente, ce l-a ținut mai mult de un an pe tușă. Lipova a marcat prima, prin Trip, lansat în adâncime de Trabalka, iar Deva a egalat prin Tecsi, dintr-un penalty. Au mai fost şi alte ocazii, Paulevici şi Trabalka având situaţii bune de poartă. Lipova a început amicalul cu CSM Deva în formula: Iliescu – Hațegan, I.Pop, A.Popa, Filimon – Trip, Prună, Salhi, Gherasim – Trabalka, Paulevici. Urmează alte două amicale, miercuri, 24 februarie, cu UTA 2004, iar sâmbătă, 27 februarie, cu CAO Oradea. “În mare măsură suntem destul de competitivi. Lupta pentru promovare din seria noastră va fi destul de grea. Sunt multe orgolii, cu multe echipe de la noi din judeţ şi din județele apropiate. Sunt şi echipe bune şi mă aştept să fie foarte greu din toate punctele de vedere, mai ales când toată lumea știe că te bați la primele locuri”, spune antrenorul Lipovei, Flavius Sabău. După zece etape, Lipova este vicelider în seria sa din Liga 3, cu 22 de puncte, la două lungimi în spatele liderului Crişul Chişineu Criş. Obiectivul “şoimilor” este o clasare pe unul din primele două locuri şi accederea la barajul de promovare în Liga a II-a.

Test cu scântei pentru „şoimi”, la poalele cetăţii!

Liderul seriei a opta, din care fac parte şi echipele arădene de Liga a III-a, a disputat şi el un amical în zilele trecute. Crişul Chişineu Criş a pierdut la Şimand, scor 0-1, testul cu CAO Oradea, locul trei în seria a zecea. Fără trei piese importante, Pavel, Budur şi Modan, „Ştili Abrudean” a început cu: Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic, Mihuța, Ciubotariu, Suslak, Busuioc, Velici, Susan. Au mai jucat: Pășcălău, Teședan, Cocriș, Clej, Pătlăgică. Într-un alt joc de verificare, Progresul Pecica s-a impus cu 4-1 în faţa celor de la Unirea Sântana, echipă de Liga 4. Chiar şi cu probleme de lot, trupa pregătită de Dan Stupar şi-a valorificat experienţa eşalonului superior şi plusul de pregătire, impunându-se graţie reuşitelor semnate de Puie, Bozian, Şimon, Caba (autogol), respectiv, V. Stanciu.

Crişul şi Cermeiul – învinse, Pecica câştigă clar cu Sântana

Pentru pecicani au jucat: Burtic – Țugulescu (Mogoș), Wild, Bilia (Matyus), Aldan, Rădulescu, A. Iuga (Diarrassouba), Morar (Călin), Simon, Bozian (Smith), Puie (Hassane). În schimb, Gloria Lunca Teuz Cermei îşi continuă seria jocurilor slabe, fiind învinsă de CS Ineu cu 2-1. Flavius Moisă a mizat pe următorii jucători: Gârlea (30, Cristea, 60, Deak) – Stoianovici, R. Iuga, Al. Sabău (Salka), Ionuț Pop (Luis), Sg.Popa (Catanzariti), Lazăr, L. Bodri (Țurcanu), Mateucă (A. Mocan), Șimăndan (Ursoi), R. Popa. Autorii golurilor au fost D. Mîneran şi Bârdan, respectiv, Sergiu Popa.

 

Facebook Comments