Directorul economic al DSP Arad, detașat la Galați în urma scandalului

by Andreea Radu

Directorul economic al Direcţiei Sănătate Publică (DSP) Arad, Gheorghe Iulian Penzeş, care a folosit un dispozitiv cu electroşocuri pe un coleg cu care avea divergenţe, a fost detaşat de Ministerul Sănătăţii la Galaţi, pe o funcţie similară, în urma plângerilor depuse de Sindicatul Sanitas şi de angajaţi ai instituţiei judeţene.
„În urma sesizărilor transmise la minister de către Direcţia de Sănătate Publică Arad şi sindicatul nostru, Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a-l detaşa pe directorul economic al instituţiei, pe o perioadă de şase luni, pe o funcţie similară în cadrul DSP Galaţi. În urma acestei decizii, considerăm că a fost restabilit un climat normal de muncă la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Arad”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru.
În urmă cu o săptămână, surse din cadrul DSP Arad declaraseră, pentru AGERPRES, prezentând şi o filmare cu incidentul – că directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra. El avea şi un spray iritant cu piper.
Conform filmării, la un moment dat directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat: „M-ai curentat! Dom’le, vrei să mă omori?”.
În scandal a intervenit directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, care i-a reproşat lui Penzeş că are asupra sa dispozitivul şi spray-ul.
„Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă şpreiaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”, a intervenit directoarea Cecilia Irimie.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate