Din splendoarea litoralului din vestul țării, stațiunea Ghioroc a devenit ”Stațiunea morții”

by webeditor

Presa centrală a aflat și ia atitudine față de morții din lacul Ghioroc, de la începutul sezonului, adică nici după o lună, numărul celor înecați este neobișnuit de mare, iar absența salvamarilor este pusă în discuție.

Un tânăr de numai 28 de ani, Cristian Sangeorgean, din Arad, s-a înecat sub privirile prietenilor, în „balta morții” , care este promovată sub denumirea de „litoralul din vestul țării”.

Cristi a fost un tânăr liniștit, sufletist, care a fost crescut de bunica lui, însă destinul lui a fost unul extrem de trist.

Coincidența tragică face că în noaptea de luni spre marți ( 28 iunie-29 iunie n.red) , Cristi a ajuns acasă întors din Germania, unde a fost plecat la lucru să câștige un ban cinstit. Marți după-masa, el a fost chemat să meargă cu prietenii la „o bere” pe malul unui lac din localitatea Ghioroc ( de lângă Arad), lac ce este promovat în țară, ca fiind ” Litoralul din vestul țării”.

Defapt, acest „litoral din vest” nu este nimic altceva decât o baltă, ce are o adâncime destul de mare, și cu multe gropi, la numai 3 metri distanță de mal.

Ciudat este faptul că în momentul în care tânărul a sărit în apă, la fața locului nu era prezent niciun salvamar, deși, primăria Ghioroc a angajat șapte salvamari pentru așa-zisa „plajă”. Unul dintre salvamarii de serviciu, care-și încheiaseră deja programul era prezent la fața locului, însă nu a intervenit, precizând că programul lui s-a încheiat.

Tragedia este ca o copie la indigo, la ceea ce s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni, când un alt tânăr s-a înecat în respectiva baltă, scrie site-ul stiripesurse.ro

 

Facebook Comments