Din Olanda până în Arad! Marș de 1638 Km pentru animalele care suferă

by Dana B.

Monique Dubbeldam a plecat din Utrecht, Olanda, pe data de 26 august 2017, într-un marș de 1638 km până în Arad, urmând să continue până în București zilele care urmează, în speranța că efortul ei va ameliora situația câinilor fără stăpân din România. Fostă polițistă, Monique a fost extrem de impresionată de soarta câinilor care trăiesc pe străzile din țara noastră și a vrut să facă ceva pentru a-i ajuta și pentru a sensibiliza autoritățile să se implice mai mult pentru rezolvarea acestei probleme. Scopul ei este acela de a strânge câteva zeci de mii de euro pe care să-i doneze asociațiilor care se ocupă cu sterilizarea animalelor. În opinia ei, o campanie serioasă de sterilizare ar reduce considerabil numărul animalelor care trăiesc pe stradă, iar în câțiva ani acest fenomen ar dispărea. Monique Dubbeldam consideră că autoritățile locale trebuie să ia măsuri pentru ca cei care au animale de companie să le sterilizeze, prevenind astfel abandonarea puilor pe străzi sau și mai rău omorârea lor. Practic, sterilizarea este cea mai eficientă măsură de a controla numărul animalelor dintr-o comunitate, evitând astfel situațiile triste cu animale care au fost victime ale unor abuzuri și acte de cruzime inimaginabile, multe fiind semnalate de mass-media.

Monique este însoțită în călătorie de două dintre cățelușele ei, Indy și Faye, ambele în vârstă de patru ani. Cele două cățelușe au fost adoptate din România, fiind găsite pe o stradă din București când erau doar puiuți și duse într-un adăpost. Monique le-a văzut pe un site care promova adopțiile de animale și a fost impresionată de soarta celor două cățeluțe, dar și de tristețea pe care o citea în ochii lor. Atunci s-a și hotărât să se implice în acțiuni de protecție și ajutorare a animalelor, devenind voluntară a organizației Dogs Adoptions Nederland din Olanda și un militant activ pentru drepturile animalelor fără stăpân. Datorită ei, multe dintre animalele fără stăpân din România și-au găsit familii iubitoare în Olanda. Fosta polițistă și prietenele ei patrupede vor traversa pe jos șapte țări din Europa: Olanda, Germania, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria și România. Ea ne-a spus că, în urma antrenamentelor pe care le-au făcut timp de 3 luni, Indy și Faye sunt în formă foarte bună: ”Ne-am antrenat mult în Olanda și am făcut pregătire chiar și prin munții din Germania și Austria, așa încât, ne-am descurcat bine pe tot parcursul marșului. Au fost și zile mai grele căci a plouat și a fost frig săptămâni întregi, dar am fost bine echipate iar pe tot parcursul drumului, oamenii și-au deschis ușile caselor și ne-au oferit un loc gratuit de dormit.”

Ideea proiectului ”Walk for Dogs” i-a venit lui Monique anul acesta, din dorința de a le oferi câinilor fără stăpân din România o viață mai bună și de a contribui la campaniile de sterilizare a câinilor de pe străzi, dar și a celor care au stăpâni dar care nu își permit costul unei castrări. Monique va promova în continuare maidanezii din România, pentru ca mulți dintre aceștia să fie adoptați de familii din străinătate care să le ofere un cămin și o viață frumoasă. Ea spune că Indy și Faye i-au schimbat viața în bine și că cele două au adus multă bucurie în familia ei, fiind foarte iubitoare, loiale și inteligente, așa încât, vrea ca tot mai mulți oameni să se bucure de aceste calități pe care le au animăluțele.

Pe tot parcursul traseului, din Utrecht până la București, Monique transmite  pe adresa https://www.facebook.com/walkfordogs2017/ imagini în direct din locurile pe care le parcurge astfel încât jurnaliștii străini care o urmăresc în permanență să poată transmite mai departe opiniei publice internaționale tot ce se întâmplă.

Monique, Indy și Faye vă invită și pe dumneavoastră, jurnaliștii români, să le sprijiniți în demersul lor de a ajuta animalele fără stăpân din România și de a le fi alături pe tot parcursul evenimentelor care se vor derula în Arad.

Program:

– pe data de 2 octombrie 2017, Monique Dubbledam va intra în România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, la ora 12.00. La sosirea în țara noastră, va fi întâmpinată de Asociatia Animed Arad, împreuna cu alți activisti în domeniul protecției animalelor din zonă. Va vizita Asociatia Animed Arad, după care se va caza la Hotel Iris.

– pe data de 3 octombrie 2017, la ora 12.00, va vizita adapostul Asociației “Dăm șansă la viață animalelor abandonate și maltratate” din localitatea Galșa, situată la 30 km de Arad. Președinta asociației îi va face cunoștință lui Monique cu toate animăluțele pe care le găzduiește și îi va prezenta cazurile deosebite.

Apoi, la ora 16.00, va vizita o familie de iubitori de animale ce au salvat până în prezent zeci de căței și pisici, în localitatea Mândruloc, jud. Arad.

– pe data de 4 octombrie 2017, Monique Dubbeldam va sărbători Ziua Internațională a Animalelor la Arad, printr-o dezbatere pe tema protecției animalelor și a soluțiilor de reducere a suprapopulatiei canine, la care vor participa reprezentanți ai asociațiilor de protecție a animalelor și activiști locali. Invităm, de asemenea, și reprezentanții mass-media locală.

Dezbaterea organizată de asociația locală de protecție a animalelor ANIMED ARAD va avea loc în Sala de Conferințe a Hotelului Iris, pe strada Căpitan Ignat nr.1 (vis-à-vis de poliția rutieră), între orele 11:00 – 13:00. Cei care doresc să participe sunt rugați să anunțe asociația ANIMED ARAD la aradanimals@yahoo.com sau 0766581545.

– pe 5 octombrie 2017, Monique Dubbeldam și cele două cățelușe vor pleca spre Cluj și de acolo către București. Va mai avea opriri în Cluj, Sibiu, Brasov și București.

 

Facebook Comments