Din 4 mai ne putem vaccina împotriva Covid la medicii de familie

by Adrian Pavel

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe în 4 mai, precizând că aproximativ o treime dintre medicii de familie vor intra în campania de vaccinare.

„Medicii de familie vor începe să vaccineze pe 4 mai. Toată infrastructura logistică este deja stabilită, medicii de familie au fost identificaţi. Vorbim de circa 3.080 de medici de familie, aproximativ o treime, sunt circa 10.700 de medici la nivel naţional în contract cu Casa Naţională de asigurări de Sănătate, însă să ştiţi că mare parte dintre medicii de familie sunt implicaţi în centrele de vaccinare care deja funcţionează. Este foarte dificil să vaccinezi şi în cabinetul propriu, să fii şi în centrele de vaccinare fixe, să ai grijă şi de ceilalţi pacienţi pe care îi ai în listă şi în îngrijire, să asiguri asistenţa medicală primară, este un efort deosebit”, a afirmat acesta, joi seară, la Digi 24, citat de News.ro.

El a mai adăugat că autorităţile estimau ca 50-55% dintre medicii de familie să se înscrie în campanie şi să inoculeze serul în propriile cabinete, el arătându-se convins că numărul acestora va creşte.

Facebook Comments