Dietă de toamnă cu struguri

by Cristian Dobre

Strugurii sunt vedeta toamnei, nelipsiti de pe masa noastra. Pe langa gustul bun, mirosul parfumat, strugurii sunt de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus, pentru ca sunt saraci în calorii.  Strugurii contin vitamine si micronutrienti, inclusiv toate vitaminele B, A, C, D si E, care va pot ajuta sa va mentineti metabolismul fara probleme si sa promovati scaderea în greutate.
Strugurii contin multe minerale care va pot ajuta sa va pastrati sangele, rinichii si ficatul în stare buna de functionare, inclusiv cantitati foarte mari de bor, cupru, molibden si fosfor.

Strugurii fac parte din alimentele celebre atunci cand vine vorba de diete care sa intarzie procesul de imbatranire. Tocmai de aceea, strugurii sunt folositi si in lumea cosmeticelor, nu doar de nutritionisti. Strugurii contin apa in proportie de 81%. In aceste conditii, aceste fructe incluse in dieta ne ajuta sa ne hidratam corect. Fiind bogati in fibre, strugurii ne ajuta sa avem o digestie mai buna. De aceea, sunt recomandati persoanelor care sufera de constipatie si balonari. Una din proprietatile principale ale strugurilor este ca fluidizeaza sangele si ajuta la mentinerea unui nivel optim al tensiunii arteriale.
In acelasi timp, strugurii sunt recunoscuti pentru ca reduc nivelul colesterolului din sange.

Strugurii contin multi antioxidanti care ajuta la repararea rapida a celulelor, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten, luteina. Antioxidantii din struguri contribuie la prevenirea oxidarii grasimilor în corpul nostru. Ce recomanda dieta
Se consuma doua kilograme de struguri în fiecare zi, timp de cel putin patru zile si maximum doua saptamani. Cantitatea se împarte în trei mese si o gustare. Astfel, se evita senzatia de foame. Consumul de ceai verde este recomandat pentru aceasta dieta deoarece are un efect puternic, este diuretic si poate ajuta la procesul de detoxifiere. Este recomandat sa se consume si multa apa.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments