DGA a „săltat“ un șofer de automacara, care a încercat să mituiască un polițist din Lipova

by Florian Popa

Luni, 16 septembrie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au prins în flagrant un cetățean, în timp ce oferea suma de 250 lei unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad – Poliţia orașului Lipova, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

În fapt, în dimineața zilei de luni, un polițist aflat în exercutarea serviciul de supraveghere a traficului rutier în zona liceului din Radna, a observat o automacara care se deplasa pe sensul de circulație Arad – Deva, iar la o trecere de pietoni nu a oprit autovehiculul, deși se impunea acest fapt.

Polițistul a pornit în urmărirea automacaralei și a reușit oprirea acesteia și verificarea documentelor, ocazie cu care, după testarea șoferului cu aparatul etilotest a constatat că acesta prezenta o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, acesta a fost condus la Spitalul orășenesc Lipova pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În intervalul de timp de la oprirea autovehiculului și până la unitatea medicală, conducătorul auto i-a oferit în repetate rânduri polițistului suma de 300 de lei și „motorină” pentru a-l „ierta” și a nu-i întocmi dosar penal pentru fapta săvârșită. Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și, în conformitate cu obligațiile legale, a sesizat S.J.A. Arad cu privire la situația de fapt descrisă mai sus.

La scurt timp a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în urma căreia procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus începerea urmăririi penale faţă de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.

 

Facebook Comments