Dezvoltatorii cartierelor Europa și Via Carmina nu dau doi bani pe accesul cetățenilor în zonă

by Florian Popa

La inițiativa Prefectului Județului Arad, Florentina Horgea, în Sala Rotondă a Instituției Prefectului a avut loc o nouă întâlnire de lucru pentru reglementarea accesului auto în cartierele Europa și Via Carmina. Întâlnirea a avut loc astăzi, 12 septembrie 2018, după ce, în data de 07.08.2018, cei doi dezvoltatori s-au angajat să prezinte un studiu de fezabilitate conținând două soluții tehnice unanim acceptate, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului din/ în direcția DN 7 spre/ dinspre cele două cartiere și, în egală măsură, pentru adoptarea unor variante optime care să le confere siguranță atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din cele două zone rezidențiale.

Până la această dată cei doi dezvoltatori nu au prezentat nicio soluție, deși au avut mai multe întâlniri comune cu reprezentanții Primăriei Vladimirescu, fără însă să ajungă la o concluzie reciproc acceptată de ambii. Drept urmare, s-a stabilit termenul de 25 septembrie pentru o nouă întâlnire între părțile implicate, dată până la care dezvoltatorii vor prezenta fie o soluție comună, fie una separată, pentru deblocarea situației existente în teren.

Încă din data de 7 august 2018, reprezentanții Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Arad și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au stabilit restricțiile de circulație necesare pentru un trafic în condiții de siguranță pe porțiunea de drum aferentă celor două cartiere rezidențiale, respectiv limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră și obligativitatea virajului la dreapta la ieșirea pe DN 7. După finalizarea lucrărilor de reparații pe DN7, va fi realizat și marcajul corespunzător.

În urma ședinței s-a stabilit ca Inspectoratului de Poliție Județean Arad să i se solicite, printr-o adresă, prezența constantă în zonă a unor echipaje de poliție rutieră, pentru dirijarea traficului în special în orele de vârf.

Facebook Comments