Deşeuri din vestul Europei, oprite la frontieră. Aproximativ 65 tone de diverse bunuri descoperite

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și NădlacII, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară patru automarfare încărcate cu aproximativ 65 tone de deșeuri.
Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de trei cetățeni români și un maghiar. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri, mobilier, corpuri de iluminat și haine second-hand, de la diferite societăți comerciale din Belgia și Italia pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea tranporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 64.410 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Facebook Comments