Deşeuri din vestul Europei oprite la Borș II și Nădlac II. Peste 23 tone de diverse bunuri descoperite

by Andreea Radu

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad, nu au permis intrarea în ţară două automarfare încărcate cu peste 23 tone de deșeuri.
Șoferii nu au putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, iar autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijloacelor de transport şi a încărcăturii transportate.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri și cauciucuri second-hand, de la diferite societăți comerciale din Italia și Belgia pentru firme din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor și Arad.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 23.200 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Facebook Comments