Descoperă metodele alternative de tratare a durerii practicate în cadrul Clinicii Eminescu 100

by webeditor

Medicina complementară sau alternativă s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani propunând tot mai multe soluții de tratament non-invazive, eficiente și cu rezultate rapide. Clinica Eminescu 100 este locul în care poți beneficia de multe dintre aceste proceduri pentru a combate diverse afecțiuni cu care te confrunți, de la leziuni și fracturi dureroase, la patologii moștenite sau dobândite. Una dintre aceste metode este terapia cu ventuze care promite rezultate satisfăcătoare încă de la prima ședință!

Ce este terapia cu ventuze?

Crearea de presiune negativă asupra pielii și a țesuturilor prin vidul care se formează în ventuze este principiul de bază după care funcționează această terapie. O metodă foarte versatilă, putând fi aplicată pe toată suprafața corpului, aduce efecte imediate precum ameliorarea durerii, relaxare musculară, reducerea inflamației din corp și stimularea circulației sanguine.

Cum funcționează folosirea vidului în tratarea afecțiunilor?

Se utilizează ventuze din silicon, sticlă, ceramică sau bambus, care vor fi aplicate pe zonele dureroase timp de câteva minute pentru ca vidul să poată acționa în mod optim. Presiunea negativă exercitată prin acest proces va determina deplasarea sângelui către regiunile profunde și superficiale ale pielii, lucru care conduce la curățarea zonei de substanțele negative acumulate care provoacă inflamație și durere. De asemenea, în momentul în care ventuza este îndepărtată, se realizează ruperi capilare și dilatarea porilor pielii, ceea ce favorizează eliminarea toxinelor existente. În final, în capilare va fi transportat sânge curat, care accelerează procesul de vindecare, rezultând eliminarea durerii.

Cine poate apela la terapia cu ventuze?

Pacienții care manifestă durere cronică, refractară la metode convenționale de tratament, sunt de regulă cei care apelează la o astfel de terapie. Aceasta se dovedește a fi eficientă în tratarea sau ameliorarea durerilor musculo-scheletale și în diminuarea tensiunii musculare accentuate.

Printre afecțiunile care pot fi remediate cu ajutorul terapiei cu ventuze se numără și: periartrită scapulohumerală; artrite; boli reumatismale (poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă); brahialgie parestezică nocturnă; asociate cu durere la diferite niveluri ale corpului (șold, genunchi, spate etc.) 

Ce beneficii aduce prima ședință de terapie?

Exercitarea presiunii negative asupra țesuturilor și pielii aduce efecte beneficie imediate precum stimularea circulației sângelui la acel nivel, care culminează cu reducerea durerii în zona respectivă. Stimularea detoxifierii naturale, relaxarea musculară, îndepărtarea nodulilor tegumentari, reducerea inflamației, susținerea sistemului imunitar sau accelerarea funcției de drenaj la nivel tisular sunt doar câteva dintre beneficiile garantate de o ședință de terapie.

Care sunt opțiunile de terapie cu ventuze practicate la Clinica Eminescu?

Modalitatea de tratament cu ventuze se adaptează în funcție de patologia și simptomele pacienților. De aceea există soluții variate de terapie, ce pot fi ajustate, de la caz la caz. Vorbim de terapie cu ventuze simplă, umedă sau cu masaj, fiecare vizând probleme specifice și oferind rezultate imediate. Dintre acestea, doar terapia umedă are caracter invaziv, înainte de aplicarea ventuzei specialistul realizând câteva mici incizii, cu ajutorul unui ac sau bisturiu, menite să accelereze procesul de eliminare a toxinelor și stimularea circulației de sânge curat la nivelul zonei afectate.

Stabilește acum o programare la Clinica Eminescu 100

Terapia cu ventuze aduce numeroase beneficii asupra organismului, ameliorând simptome și luptând împotriva afecțiunilor. Cu toate acestea, pentru a stabili dacă este metoda de tratament potrivită în cazul problemei cu care te confrunți, este necesar să te prezinți la o consultație în urma căreia se stabilește un diagnostic și un plan de tratament adecvat.

Pentru a face o programare trebuie doar să completezi formularul disponibil pe site-ul clinicii și vei fi contactat în scurt timp pentru a-ți fi comunicată disponibilitatea, dar și detalii cu privire la desfășurarea procedurii și pregătirile anterioare pe care trebuie să le faci.

Terapia cu ventuze te ajută să scapi de durere în doar câteva minute!

Facebook Comments