Deputatul Wiener: Primarul Bibarț nu a făcut nici măcar un nenorocit de lift la Municipal

by Florian Popa

Adrian Wiener, medic și deputat USR, vorbește despre manipularea PNL, despre interesul real al administrației locale, când vine vorba de sănătatea arădenilor:

,,Primăria Arad pune pe piață un nou Plan Urbanistic General, publicând o serie de planșe, fotografii și randări. Printre imagini am remarcat un nou spital județean universitar. Unul de nivel european, cum altfel?

Boooon, acum să vă spun câte ceva despre Primăria administrată de Falcă- Bibarț și relația cu Spitalul Județean Arad.

În decursul anilor, Primăria Arad nu a vrut să audă de spital. La momentul descentralizării, prin 2010, din cele trei spitale existente în Arad – Municipal, Matern și Județean, primarul Falcă nu a vrut să preia niciunul în administrare; le-a împachetat pe toate într-unul singur, cu 1.400 de paturi, vreo nouă locații și 22 de clădiri, pe care l-a plasat la Consiliul Județean (care avea pe atunci un buget de 4 ori mai mic decât Primăria Municipiului Arad!).

Mai mergea să își facă poze cu câte un laparoscop sau ecograf – din mărunțișul ce rămânea la sfârșit de an, după “zilele vecinului” sau alte paranghelii, după dungi pe asfalt (pardon, piste de biciclete) sau cârpit pe Praporgescu. Ani și ani de zile – mărunțiș.

Primarul Bibarț nu a făcut nici măcar un nenorocit de lift la Municipal – proiect care zace de ani de zile. Un etaj, atât trebuie, în corpul A din incinta municipalului; să nu se mai care tărgile pe scări, să nu mai riscăm siguranța pacienților. Un lift care să urce un singur etaj.

Nu mai spun că la fiecare vot pe buget consilierii USR propun finanțarea măcar a unui studiu de fezabilitate pentru o nouă incintă care să preia paturile din fostul spital municipal. Amendamentele sunt respinse de fiecare dată de cei care acum vând arădenilor machete grandioase de spitale de 3-400 de milioane de euro; știind foarte bine că nu vor exista fonduri pentru asta.

Să nu mai spun că există un protocol între Primărie și Consiliul Județean, care prevede o alocare anuală pentru spital – protocol încheiat în urma cedării clădirilor fostului municipal către Consiliu. Evident că nu au reușit să dea suma angajată prin acest protocol către Spitalul județean. Întotdeauna prioritățile au fost altele. Niciodată spitalul.

Așa cum ne-a obișnuit, administrația PNL s-a specializat în lovituri de imagine. La fel ca majoritatea proiectelor și „Noul spital județean universitar de nivel european” nu este altceva decât o poză luată de pe net, bună de flendurat prin campanie, fără nicio legătură cu Aradul sau arădenii.”

 

Facebook Comments