„Fie că a fost vorba de haosul şi nepriceperea în gestionarea operaţiunii de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, sau acum de impotenţa în gestionarea deszăpezirii în Sud-Estul ţării, românii au putut simţi pe propria piele incompetenţa şi delăsarea actualei guvernări USL. Sindromul proastei guvernări care domină România de 21 de luni încoace este vizibil şi în domeniul muncii şi protecţiei sociale, gestionat de un ministru Mariana Câmpeanu depăşit de situaţie. Sunt cel puţin 10 motive pentru care PNL are o datorie morală în faţa românilor de a-i retrage sprijinul politic ministrului Mariana Câmpeanu”, a declarat astăzi deputatul Claudia Boghicevici într-o conferinţă de presă defăşurată la Arad.
Claudia Boghicevici, coordonatorul domeniului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a prezentat în sprijinul acestor afirmaţii 10 motive pentru remanierea ministrului Câmpeanu, având în vedere anunţata şedinţă a PNL consacrată evaluării activităţii miniştrilor liberali. „În primul rând, trebuie spus că ministrul Mariana Câmpeanu este poate cel mai zelos ministru socialist din actualul guvern. Cu alte cuvinte, nu are nimic de-a face cu doctrina liberală sau cu valorile de centru-dreapta asumate de PNL. În al doilea rând, ministrul Mariana Câmpeanu trebuie să plece din Guvern pentru că în mandatul său s-au înregistrat cele mai multe promisiuni încălcate. Le cer colegilor din PNL să judece corect activitatea ministrului Câmpeanu şi să decidă în consecinţă remanierea acestuia, astfel încât populaţia să fie scutită de alte suferinţe în acest an”, a mai adăugat deputatul PDL.
Cele 10 motive pentru remanierea ministrului Mariana Câmpeanu, inventariate de deputatul PDL, sunt: îngheţarea nivelului alocaţiilor pentru copii în ciuda promisiunilor USL că acestea vor creşte, , creşterea galopantă a ratei şomajului (71 mii de noi şomeri în noiembrie 2013 faţă de noiembrie 2012, conform datelor INS), calcularea greşită a pensiilor şi generarea unui haos în sistem (fapt confirmat inclusiv prin decizia CCR prin care OUG 1 din 2013 a fost declarată neconstituţională), dispreţul pentru tineri (rata şomajului în rândul tinerilor se apropie de 24%, dar doamna Câmpeanu nu a prezentat încă programele prin care fondurile de 400 milioane euro alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea ocupării tinerilor vor putea fi accesate), rectificările bugetare care au tăiat 1,6 miliarde de lei din fondurile de la Ministerul Muncii în 2013, întârzierea legii uceniciei şi denaturarea ei, eşecul reducerii CAS, haosul în plata obligaţiilor pentru persoanele cu handicap şi pentru însoţitorii acestora (în 2013 a fost întârziată nepermis luni de zile plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi a salariilor asistenţilor sociali care au grijă de aceste persoane), jignirea repetată a femeilor inclusiv prin declaraţii halucinante ca cea legată de oferirea de alimente semipreparate pentru ca femeile să nu mai gătească, dar şi abandonarea legii salarizării unitare.