Depozitarea încălțămintei – sfaturi utile de care să ții cont

by webeditor

Pentru că ai tendința să cumperi numeroase perechi de încălțări, depozitarea lor poate deveni o problemă majoră, în special dacă nu te înduri să renunți la perechile pe care nu le mai porți.

Din acest motiv, vei avea nevoie de soluții practice pentru depozitarea încălțămintei, astfel încât să nu ocupe mult spațiu și să fie protejată de factorii care o pot deteriora. Ține cont de sfaturile noastre pentru depozitarea practică a încălțămintei, din cele ce urmează!

Ține cont de starea perechilor de pantofi

Înainte de a începe să depozitezi toată încălțămintea din garderobă, trebuie să urmezi mai mulți pași. Primul dintre ei include evaluarea atentă a tuturor perechilor de pantofi pe care le deții. Așează pe podea toate încălțările și verifică dacă există perechi rupte, care nu îți mai vin sau care nu îți mai plac. Dacă sunt în stare bună dar nu îi mai porți, poți alege să ii donezi, în timp ce pantofii uzați, nepurtabili, pot fi aruncați. Dacă ai nevoie de perechi noi de pantofi, găsești încălțăminte damă pe epantofi.ro, în funcție de sezon, astfel încât să-ți completezi garderoba cu perechi ușor de purtat și asortat.

Curăță pantofii înainte de depozitare

După trierea pantofilor, este nevoie să cureți atenți fiecare pereche, înainte de depozitare. Depozitarea încălțămintei cu praf sau murdărie poate să ducă la deteriorarea materialului în timp, lucru de care trebuie să te ferești. Pentru încălțămintea din piele și piele întoarsă, trebuie să acorzi o grijă aparte. Folosește o lavetă cu apă și săpun pentru perechile din piele, în timp ce încălțămintea din pielea întoarsă poate fi curățată fără apă, pentru a o feri de pete. În acest caz, poți folosi pudră de talc, îndepărtând-o cu ajutorul unei perii.

Organizează încălțămintea pe categorii

Un ultim pas de care trebuie să te ocupi înainte de depozitarea încălțămintei include organizarea acesteia pe categorii. Astfel, este util să grupezi încălțămintea în funcție de anotimp – cizmele, botinele și ghetele pentru iarnă, sandalele și șlapii pentru vară. În plus, încălțămintea poate fi grupată în funcție de material sau după cât de des le porți. Separă încălțămintea pe care o porți cel mai des de perechile pe care le porți rar, acestea din urmă putând fi depozitate în locuri mai greu accesibile.

Depozitează corect pantofii

Pentru a depozita corect pantofii, poți folosi forme speciale pentru ei, deoarece există riscul de a se deforma, dacă nu sunt păstrați corespunzător. Dacă nu vrei să folosești formele pentru pantofi, umple încălțămintea cu hârtie obișnuită, care ajută la menținerea formei pantofilor. Nu depozita încălțămintea udă, deoarece aceasta va începe să se înmoaie iar materialul poate începe să miroasă. Lasă pantofii la uscat înainte de a-i depozita și nu îi îngrămădi unii peste alții, deoarece riști deformarea lor.

Unde depozitezi pantofii?

  • Cea mai comodă soluție pentru a depozita pantofii implică pantofarele înalte, cu mai multe rafturi, care pot fi așezate chiar și într-un hol de intrare îngust. Poți alege un pantofar cu picioare înalte, în timp ce pardoseala rămasă liberă îți oferă impresia unui hol mai mare.
  • În egală măsură, poți folosi un dulap mic pentru pantofi, unde îi poți așeza după fiecare purtare.
  • Dacă nu ai loc pentru un pantofar, poți folosi cutii de depozitare transparente, unde poți așeza pantofii preferați. Folosești cutii opace? Nu uita de etichete, pentru a găsi rapid pantofii de care ai nevoie în fiecare dimineață. Pentru încălțămintea de dimensiuni mari, precum cizmele înalte, găsește soluții de depozitare fără a le îndoi, pentru a nu face cute.
  • La fel de utile sunt și organizatoarele, pentru a depozita încălțămintea fără toc, precum mocasinii, șlapii, balerinii sau sandalele joase. Aceste organizatoare se pot aplica direct pe uși și te ajută să economisești spațiu în orice moment.
  • Pentru a etala pantofii și pentru a-i evalua rapid, folosește dulapuri cu mai multe compartimente de rafturi, neacoperite, care te ajută să găsești rapid încălțările preferate.

 

Acestea sunt cele mai utile sfaturi pentru a avea grijă de încălțămintea ta, de care să te bucuri cât mai mult timp.

Facebook Comments