Deplasări pe semicerc, în liga secundă de handbal

by Rusu Flavius

Lider al seriei D în liga secundă, cu 16 puncte, Crişul Chişineu Criş are misiune facilă în weekend.  Arădencele pregătite de Sebastian Tudor se deplasează la ultima clasată, Marta Baia Mare, meci pe care Crişul ar trebui să îl tranşeze fără probleme. Partida din Maramureş contează pentru etapa a 7-a de campionat, a doua a returului I. CSU Oradea – CSU de Vest Timişoara şi CSM Târgu Mureş – CSU Reşiţa sunt celelalte două confruntări ale rundei de sâmbătă.

La masculin, divizionara secundă HC Beldiman are trei dintre jucători suspendaţi provizoriu – ca urmare a unor presupuse ilegalităţi în transferuri, între federaţiile române şi ucrainene – dar antrenorul George Beldiman speră să îi recupereze rapid.  E vorba despre Yashan Oleksandr, Vasiyl Hryin și Papushak Nazar, jucători care, spune antrenorul arădenilor, nu au fost legitimaţi niciodată în Ucraina.

Federația Română a suspendat provizoriu 24 de sportivi, în urma unei sesizări făcute de Federația din Ucraina către Federația Europeană de Handbal, tocmai pe baza acestui scandal al transferurilor. Între timp, HC Beldiman are două deplasări în această săptămână. Mâine, de la ora 15, arădenii sunt la Timișoara, pentru meciul cu CNOPJ.

Cele două echipe sunt vecine de clasament în seria D a ligii secunde, timișorenii pe locul cinci, cu trei puncte, iar arădenii pe șase, cu un singur punct. Duminică urmează o altă deplasare, de această dată în șaisprezecimile Cupei României, la CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu – colegă de serie cu arădenii în Divizia A.

 

Facebook Comments