DENUNT PENAL PE NUMELE ELENEI UDREA

by webeditor
Please follow and like us:

Bomba la inceput de campanie electorala.Favorita si protejata presedintelui Traian Basescu, Elena Udrea,  este acuzata de conflict de interese, deturnare de fonduri si subminarea intereselor financiare ale Uniunii Europene. Din surse judiciare pentru luju.ro s-a aflat că, la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie, pe numele Elenei Udrea a fost depus, recent, un denunţ penal. Aceleaşi surse afirmă că, în urma denunţului, la Parchetul General a fost format dosarul 535/P/2014, care se află în faza actelor premergătoare.

Conform datelor pe care luju.ro le deţine, acuzaţiile ar viza fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Mai exact, dosarul priveşte contractul încheiat, în 2011, între Ministerul Dezvoltării şi Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea “Complexului de Agrement La Stejarii”. Un contract finanţat, aşa cum se arată într-un comunicat al ministerului, prin Programul Operational Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritară 5 – dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, domeniul major de intervenţie 5.2 – crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Udrea, acuzată că a folosit bani europeni pentru un complex rezidenţial privat

Proiectul, finalizat in decembrie 2013, ar fi costat 11 milioane de euro, dar, potrivit denuntului depus impotriva Elenei Udrea, complexul turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul in care a fost construit. In realitate, acesta ar fi luat destinatia unor facilitati gandite sa aduca beneficii exclusive unei societati private, mai exact facilitati de agrement si exploatare a unui complex rezidential proprietate privata.

Mai mult, sustine autorul denuntului, faptul ca respectivul complex realizat cu fonduri UE a ajuns sa fie un complex rezidential privat, ar rezulta chiar din faptul ca aici insasi Elena Udrea ar avea asigurata o locuinta proprie. De asemenea, o alta dovada a faptului ca acest complex nu este unul turistic este reprezentata de faptul ca accesul nu este unul liber, ci s-ar face doar pe baza unei invitatii.

Practic, Elena Udrea este acuzata ca ar fi folosit bani de la bugetul de stat si din fondurile Uniunii Europene pentru a ridica un complex rezidential privat, desi investitia viza construirea “Complexului de agrmenet La Stejarii”, al carui obiectiv era sa contribuie la imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice prin cresterea numarului de turisti la nivelul Capitalei.

Autorul denuntului cere procurorilor de la PICCJ sa verifice modul in care fondurile pentru realizarea acestei investitii au fost obtinute, precum si modul in care acestea au fost utilizate, iar in final sa dispuna declansarea urmaririi penale impotriva protejatei lui Traian Basescu si trimiterea acesteia in judecata. (luju.ro)

Facebook Comments