Dennis Man deschide calea FCSB-ului spre titlu şi în 2021! UTA a mai pierdut două locuri

by Sorin Haut

Întoarsă din Turcia abia joi şi scăpată de carantină în urma unor „driblinguri” de ultimă oră, FCSB a arătat prospeţime fizică în meciul de aseară, cu Astra, primul oficial din noul an. Deşi a dominat clar şi şi-a creat destule ocazii, liderul a făcut diferenţa abia în ultimul sfert de oră. Cel care a deschis calea spre victorie a fost din nou arădeanul Dennis Man, golgheter la zi al campionatului. Fostul utist a marcat cu o frumoasă lovitură de cap din şase metri, după o centrare perfectă a lui Radunovic. Florin Tănase, cu o dublă, a completat succesul „roş-albaştrilor” la scor de neprezentare şi FCSB se desprinde în frunte, la trei puncte peste CFR Cluj şi la patru lungimi distanţă de CSU Craiova, principale contracandidate la titlu.

Urmează o serie accesibilă pentru arădeni

În ceea ce o priveşte pe UTA, echipa arădeană a remizat alb acasă, cu Viitorul, iar în urma rezultatelor din această rundă mai pierde două poziţii faţă de locul 9, ocupat la final de tur. Formaţia lui Gyuszi Balint e acum pe 11, cu 18 puncte, dar situaţia rămâne la fel ca şi în decembrie: arădenii sunt la trei puncte distanţă de play-off, dar la tot atâtea pumcte peste linia retrogradării. Urmează o serie accesibilă, de trei partide, în deplasare la Voluntari şi Iaşi şi acasă cu FC Argeş, din care „roş-albii” ar trebui să scoată măcar cinci puncte.

Liga 1, etapa a 16-a (prima a returului):

Gaz Metan – FC Voluntari 2-0

Ze Manue 70,73

CSU Craiova – Sepsi Sf.Gheorghe 0-0

Chindia – Poli Iași 1-1

Dumitrașcu 13 / Cristea 63

Hermannstadt – Dinamo 0-2

/ Fabrini 30, Nemec 33

FC Botoşani – FC Argeş 0-1

/ S. Deslandes 90

CFR Cluj – Clinceni 3-1

Costache 15, Deac 51, Debeljuh 90 / Chandarov 84

UTA – Viitorul 0-0

FCSB – Astra Giurgiu 3-0

Man 77, Tănase 81, 88

Clasament

Etapa următoare (16-19 ianuarie): Dinamo – Chindia, Clinceni – Hermannstadt, FC Argeş – Gaz Metan, Sepsi – CFR Cluj, Poli Iași – FC Botoşani, Astra Giurgiu – U Craiova, Voluntari – UTA, Viitorul – FCSB.

Facebook Comments