Delegația Muzeului Regional Pljevlja (Muntenegru), la Complexul Muzeal Arad

by Andreea Radu

Managerul Complexului Muzeal Arad, dr. Constantin Ioan Inel, a participat la o întâlnire pe teme de management muzeal și cultural cu dr. Branko Banovic, directorul Muzeului Regional Pljevlja din Muntenegru, cadru didactic universitar la Universitatea Donja Gorica. Discuțiile preliminare s-au desfășurat la inițiativa doamnei prof. univ. dr. Ramona Lile, Rectorul Universității ”Aurel Vlaicu”, stabilindu-se contacte profesionale în vederea efectuării unor schimburi culturale viitoare și demersuri pentru protejarea și valorificarea patrimoniului muzeal al celor două instituții, prin proiecte comune de cercetare științifică, conferințe și proiecte expoziționale.

Prima întâlnire dintre managerii celor două muzee s-a desfășurat la Palatul Cultural Arad și s-a încheiat cu vizitarea expoziției de istorie, dedicată Revoluției române de acum 30 de ani,  ”Arad – decembrie 1989”, delegația Muzeului Regional Pljevlja din Muntenegru fiind însoțită de cadre didactice de la Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad.

Prezența delegației din Muntenegru la Arad este prilejuită de participarea la cea de-a XVIII-a ediție a Școlii de Vară „Comunicare și interculturalitate”, organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Primăriei Arad prin Centrul Municipal de Cultură.

 

 

 

Facebook Comments