Delegare scandaloasă la UTA – FCSB! Controversatul bucureştean Radu Petrescu va „fluiera” la Arad

by Sorin Haut

Partida UTA – FCSB, programată duminică, de la ora 22, va fi condusă la centru de controversatul arbitru FIFA, Radu Petrescu. Deşi are greşeli mari aproape la fiecare meci la care e delegat în Liga 1, bucureşteanul continuă să „fluiere” jocuri importante, în special ale FCSB-ului. Considerat de mulţi un arbitru de casă al lui Gigi Becali, Petrescu a avantajat în dese rânduri formaţia „roş-albastră”, iar episoadele sunt chiar recente. Mai exact, în derby-urile cu CFR Cluj, din Supercupă, la acel 0-0 din aprilie – tranşat până la urmă la lovituri de departajare de ardeleni – când nu a văzut două penalty-uri evidente în timpul regulamentar pentru campioană, dar apoi şi în play-off-ul Ligii 1, când tot la un FCSB – CFR Cluj, scor 1-1, a acordat foarte uşor lovitură de la 11 metri pentru trupa lui Becali. Ca să nu mai amintim de acel scandalos penalty dat gratis lui FCSB în derby-ul cu Dinamo, în toamna anului trecut, decizie care a influenţat rezultatul final, 3-2.

Petrescu, decizii pro-FCSB pe bandă rulantă: CFR Cluj şi Dinamo l-au contestat dur

Aşadar , multe decizii pro-FCSB ale lui Petrescu, CCA putând evita o astfel de delegare la meciul de la Arad. Dar era un moment complicat pentru vicecampioană şi iată că bucureşteanul apare la meciul de pe „Francisc Neuman”. UTA nu are amintiri deloc plăcute cu acest arbitru, care i-a provocat mari dureri de cap. „Roș-albii” au învins o singură dată cu el la centru, dar asta se întâmpla tocmai acum opt ani – în 2013, 1-0 la Brașov împotriva Coronei, în Liga a a II-a. În rest, UTA a înregistrat două remize (1-1 cu FC Bihor, în 2009 și 0-0 cu FC Voluntari în play-out-ul sezonului trecut) și trei înfrângeri (0-4 cu „U” Cluj în 2009, 1-3 cu ACS Poli în returul barajului din 2017 și 1-2 cu Rapid în play-off-ul de promovare din 2020). Cel mai recent duel este cel cu Rapidul, de anul trecut, când bucureşteanul a fost contestat dur de UTA, pentru că nu a acordat un penalty confirmat până şi de Ion Crăciunescu.

UTA are amintiri neplăcute cu acest arbitru: eşecuri cu U Cluj, ACS Poli şi Rapid!

Practic, Petrescu are mari probleme cu acordarea loviturilor de la 11 metri, dar nu şi când trebuie să le-o pună pe var fecesebiştilor. Petrescu va fi ajutat duminică seară la cele două tușe de Mircea Grigoriu din București și Mihai Marica din Bistrița, iar rezervă va fi Iulian Călin din Ștefănești. Observatori au fost delegați Marian Salomir din Cluj-Napoca și Octavian Goga din Brașov. UTA a avut deja probleme cu arbitrajul în acest start de sezon, la meciul cu Farul, când arădenii au avut un gol anulat şi un posibil penalty neacordat. Pe de altă parte, UTA a fost şi ea avantajată la o fază, când formaţia lui Hagi putea primi o lovitură de la 11 metri.

Facebook Comments