Debut neconvingător în Cupa României: FCC Baschet Arad, învinsă clar de “U” Cluj!

by Sorin Haut

După opt luni de pauză ca urmare a pandemiei de coronavirus, FCC Baschet Arad şi Universitatea Cluj-Napoca au deschis, astăzi, la Arena de Baschet din Bucureşti, noua stagiune internă din sportul cu mingea la coş. Într-o grupă de calificare din Cupa României destul de incomodă, alături de “U” Cluj, Ţara Bârsei 2011 Braşov şi Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, “galben-albastrele” au avut parte de un debut greu, chiar împotriva principalei adversare la câştigarea grupei. Totuşi, echipa arădeană pornea favorită în duelul de tradiţie al fostelor multiple campioane ale României, mai ales raportându-ne la ultimele evoluţii ale celor două echipe din sezoanele precedente. Clujul propune însă, în acest sezon, o echipă bine închegată, cu patru jucătoare valoroase, americanca Campbell şi două canadience transferate în vară, plus internaţionala Alexandra Uiuiu. De cealaltă parte, Aradul a făcut trei transferuri, fără însă să întărească mult nivelul valoric. Mai mult, banca de rezerve e subţire, iar problemele financiare nu au mai permis alte mutări. Astăzi a contat şi absenţa cipriotei ce are şi cetăţenie română, Veatriki Akathiotou, care nu a putut fi recuperată după o entorsă la gleznă, accidentare suferită săptămâna trecută. În aceste condiţii, greul a căzut la coordonare pe sârboaica Hadzovic, nevoită să stea pe teren 40 de minute. “Studentele” de pe Someş au început mai bine meciul şi au condus cu 17-11 după primul sfert. Asta deşi arădencele aveau 5-1 şi 7-5 în debut. Cu americanca Campbell, canadiencele Polacek şi Timbilla, dar şi cu ex-arădeanca Uiuiu în formă bună, Clujul a preluat apoi iniţiativa, cu un joc mai elaborat. Sfertul doi a fost mai echilibrat şi chiar câştigat de FCC Baschet Arad cu 19-15, la pauza mare tabela indicând scor strâns, 32-30 pentru Universitatea.

Stranierele Clujului au decis meciul, absenţă decisivă la Arad

Jocul a rămas disputat şi în sfertul trei, cu un uşor plus de partea Aradului, care conducea după 30 de minute cu 49-48. A venit însă finalul, iar ultimele zece minute le-au aparţinut clar clujencelor, care au reuşit datorită stranierelor un excelent sfert încheiat cu 20-6, pentru o victorie clară şi pe undeva surprinzătoare, scor 68-55! Fără nicio remarcată, poate doar Hadzovic având o zi decentă, dar cu trei jucătoare mult sub aşteptări, Karakasevic, Ardelean şi Armanu, Aradul nu avea cum să câştige în faţa unei echipe adverse ceva mai aşezate şi dinamice, proaspătă pe final. Cu această înfrângere, Aradul îşi diminuează serios şansele la câştigarea grupei de la Bucureşti şi implicit la calificarea la turneul final al Cupei României. La această oră se joacă celălalt meci din prima zi a grupei B, dintre Ţara Bârsei 2011 Braşov şi Phoenix CSU Simona Halep Constanţa.

Calificarea în Final 4, în pericol!

Mâine, tot de la ora 16, urmează meciul Aradului cu Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, duel ce poate fi urmărit pe canalul de Youtube al Federației Române de Baschet (FRB TV). Vă reamintim că în Final 4 se califică doar câştigătoarele celor două grupe, de la Satu Mare şi Bucureşti, plus un loc 2 tras la sorţi! Campioana şi deţinătoarea trofeului, Sepsi Sfântu Gheorghe, este calificată direct la turneul final. Aşadar, destule motive pentru arădence de a se mobiliza şi de a câştiga celelalte două partide, cea de marţi şi apoi cea de miercuri, cu Braşovul. În cealaltă grupă evoluează doar trei echipe: CSM Satu Mare, Agronomia Bucureşti şi CSM Alexandria, echipa din Târgu Secuiesc fiind oprită de la competiţie de DSP-ul local, deşi avea doar două jucătoare infectate!

Formaţii:

“U” Cluj: Timbilla 19 (1×3), Polacek 12 (2×3), Campbell 12, Uiuiu 10 (1×3), Fleşer 5 (1×3), Chiş 5, Popovici 3 (1×3), Stoica 2, Bobar. Antrenor:Ioannis Koukos

Arad: Hadzovic 13, Beadle 12, Fodor 10 (2×3), Nagy-Mîrne 8, Karakasevic 7, Ardelean 3 (1×3), Armanu 2, Lipovan. Antrenor: Bogdan Bulj

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate