De pe altă planetă! Djokovic a doborât un nou record, după al șaptelea titlu la Turneul Campionilor

by Sorin Haut

Liderul mondial Novak Djokovic a încheiat triumfal anul 2023, devenind primul jucător din istorie care câştigă Turneul Campionilor (ATP Finals) pentru a şaptea oară, după ce l-a învins pe italianul Jannik Sinner în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, duminică, în finala de la Torino, după o 1h şi 44 de minute, informează AFP.

Djokovic (36 ani), care deţinea recordul de victorii al competiţiei alături de elveţianul Roger Federer, sextuplu câştigător, totalizează 98 de titluri în circuit, dintre care şapte câştigate în acest sezon.

Djokovic şi Sinner s-au mai întâlnit în faza grupelor, iar meciul lor de mare intensitate s-a încheiat în favoarea italianului (22 ani), după 3h şi 9 min de joc (7-5, 6-7 (5/7), 7-6 (7/2). Dar de data aceasta, sârbul a fost de neoprit, fiind foarte agresiv la retururi şi profitând de nervozitatea lui Sinner, nr.4 mondial.

Anul 2023 va rămâne unul din cele mai prolifice din cariera lui Djokovic, cu recorduri şi statistici care au marcat istoria tenisului.


El a câştigat trei din cele patru turnee de Mare Şlem (Openul Australiei, Roland Garros şi US Open), eşuând în finala celui de-al patrulea în faţa lui Carlos Alcaraz, la Wimbledon, pentru a totaliza 24 de titluri de Grand Slam, cea mai mare performanţă la masculin şi egalând în acelaşi timp recordul australiencei Margaret Court. (agerpres)

Facebook Comments