De la ce vârstă muncește solistul trupei Bosquito

by Adrian Topor

Au trecut 20 de ani de la debutul trupei Bosquito și, deși melodiile lor nu mai sunt difuzate la radio, Radu Almășan și colegii lui încă reușesc să umple sălile de spectacol. Cum a debutat Radu în showbiz? Surpriză! Până să ajungă să fie el inclus în galeria vedetelor, a muncit în slujba lor încă de la 13 ani.

Sunt 20 de ani de când fredonăm versurile melodiei “Hopa, Hopa”, a trupei Bosquito și parcă tot nu ne săturăm de ea, fiind deliciul fiecărei petreceri. Probabil că unii dintre voi nu ați mai auzit de mult de trupa Bosquito, dar trupa nu și-a încetat niciodată activitatea, în pofida faptului că melodiile lor nu mai sunt difuzate la radio sau pe posturile muzicale. După două decenii de activitate, puțini sunt cei care știu cum s-a lansat Radu Almășan în lumea showbizului, iar începuturile sale sunt cel puțin… inedite! Astfel, primul lui job nu a fost acela de solist, ci de… prestator de servicii video și foto, la diverse evenimente. Totul, în vremea adolescenței, pe când era elev: “Am filmat concerte, nunți, botezuri, chiar și câteva înmormântări”, ne-a declarat Radu, mândru de meseria pe care a învățat-o de la tatăl său, fost muzician cunoscut în zona Brașovului.

“Așa mi-am câștigat banii mei de la 13 ani”, adaugă Radu (FOTO), asumat. Abia câțiva ani mai târziu a avut ocazia să se lanseze ca solist, alături de trupa lui Adrian ”Coco ” Tinca, acum în Compact. Și, culmea, a început timid, speriat că va fi linșat de public. Dar a fost intens aplaudat, spre surprinderea lui.

Huiduit la primul concert

Totuși, primul succes a fost repede umbrit, la scurt timp, semn că viața de artist nu este tocmai ușoară. Astfel, debutul oficial al lui Radu Almășan, cu prima lui trupă, a fost un fiasco și cel mai probabil că artistul nu va uita niciodată acel concert în aer liber în care a fost huiduit.

Radu, adolescentul pletos, cu chitara în brațe, a avut parte de umilința lui încă de dinainte de a începe să cânte propriu-zis, fiind lovit cu monede, din public. Totul s-a întâmplat la jumătatea anilor 90, când, la modă fiind formațiile dance și etno-dance, publicul dezvoltase un sentiment de adversitate față de look-ul de rocker, în general.

Dacă ar trebui să descriem cumva cariera lui Radu Almășan, am putea spune că a cunoscut deopotrivă urcușurile și coborâșurile. Iar în cele două decenii a avut și pauză de șapte ani, timp în care a încercat să se impună la Hollywood, unde a avut propria trupă. Ulterior, artistul s-a întors în România cu o experiență de show mult mai mare. “Pe 16 februarie concertăm în București pentru a celebra Bosquito și fanii care de 20 de ani ne susțin necondiționat și sunt prezenți la spectacolele noastre. Mă simt umil și recunoscător în fața lor că ne iubesc. Au trecut 20 de ani și totul s-a schimbat, eu, trupa. Recunosc, oamenii nu vin pentru noi, vin pentru muzica noastră”, ne spune Radu, care anul acesta va împlini 20 de ani de la debutul cu Bosquito.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments