De la 1 august, suporterii pot veni în număr mai mare pe stadioane. Va pune UTA în vânzare mai multe bilete pentru meciul cu FCSB?!

by Sorin Haut

Autorităţile au relaxat şi mai mult măsurile privind participarea la evenimentele sportive, asta ca urmare a numărului mic de cazuri de coronavirus din ţara noastră. Vestea bună pentru suporteri şi până la urmă şi pentru cluburi este că CNSU a făcut o modificare importantă faţă de anterioara decizie, în sensul că se acceptă participarea cu până la 75%, în funcţie de incidenţa din acea localitate, cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală în ultimele 6 luni, sau a prezentării unui test antigen negativ, ceea ce schimbă radical datele problemei. Până acum, se permitea doar accesul a 50% din capacitatea stadioanelor, cu aceste condiţii. Ca şi până acum, stadioanele pot fi pline până la 100% din capacitate doar dacă toţi spectatorii dovedesc că sunt vaccinaţi, condiţie imposibil de pus în practică de cluburi. Mai ales că procentul celor vaccinaţi este mic în România. Problema e că vorbim doar de o hotărâre a CNSU şi ca totul să devină oficial este nevoie de o Hotărâre de Guvern. Iar asta s-ar putea concretiza abia vineri, 30 iulie.

În primă fază, doar în jur de 3.200 de bilete vor fi scoase la vânzare de UTA

Probabil că UTA va pune de mâine în vânzare cele aproximativ 3.200 de bilete, pentru a acoperi 50% din capacitatea stadionului “Francisc Neuman” (celelalte locuri sunt asigurate de cei 2.300 de abonaţi) la meciul cu FCSB – din etapa a treia a Ligii 1 la fotbal – iar vineri sau sâmbătă, dacă se va primi ceva oficial, va mai pune în vânzare alte peste 2.500 de bilete, până la acoperirea a 75% din capacitate. Vă reamintim că arena UTA-ei are o capacitate de puţin peste 11 mii de locuri. Meciul cu FCSB este programat chiar duminică, pe 1 august, ora 22, adică exact din prima zi în care ar trebui să intre în vigoare noile modificări. Iată cum arată Hotărârea nr.50 a CNSU, din 26 iulie, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, în privinţa competiţiilor sportive:

Stadioanele pot fi pline până la 75% din capacitate, de la 1 august

„Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

UTA aşteaptă ceva oficial, iar până atunci vinde bilete după vechile reguli

Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise sau deschise să fie permisă cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În condițiile stabilite, organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în textul Hotărârii CNSU.

 

Facebook Comments