De ce să nu păstrăm ouăle pe ușa frigiderului

by Cristian Dobre

Ouale nu se pastreaza pe usa frigiderului! Poate fi periculos pentru sănătatea ta!

Când cumpărați ouă de la supermarket, le puneti pe un raft in bucatarie sau in frigider. Deci, cum ar trebui să le depozitați acasă? Le puteți păstra la frigider sau este mai bine să le tineti afară? Avem răspunsul, dar este ceva mai complicat decât crezi. Când cumpărați ouă la supermarket, cel mai bine este să le păstrați în frigider. Dar locul lor în frigider este important!

Se pare că depozitarea ouălor în ușa frigiderului nu este cea mai bună idee…

Ouale nu se pastreaza pe usa frigiderului

Acest raft util în ușa frigiderului nu este cel mai bun loc pentru a vă păstra ouăle. De ce? Pentru că deschideți și închideți des ușa frigiderului. Din această cauză, ouăle sunt expuse în mod regulat la schimbări bruște de temperatură. Potrivit expertului britanic Vlatka Lake, acest lucru le poate face să putrezească mai repede. În plus, raftul ușii frigiderului poate face ca oul să se sparga atunci când îl gătești.

Ouale nu se pastreaza pe usa frigiderului: evita raspandirea bacteriilor

Cel mai bun mod de a vă păstra ouăle este să le lăsați în ambalajul original și să le puneți în partea de jos a frigiderului. Vor rămâne mai proaspete, deoarece temperatura va rămâne aceeasi. Acest lucru le va împiedica să își piardă umiditatea. Temperatura rece a fundului frigiderului acționează, de asemenea, împotriva dezvoltării bacteriilor, ceea ce înseamnă că șansele dvs. de a fi contaminat cu salmoneloză sunt mai mici. Temperatura ideală pentru a menține ouăle este de patru grade Celsius.

Carnea de pui

Majoritatea oamenilor își pun mâncarea la frigider fără să se gândească la locul corect al acesteia. Carnea de pasăre poate conține salmoneloză, o bacterie care dă diaree, se înmulțește și crește rapid. De aceea este foarte important să pui puiul la frigider, dar unde mai precis?

Cel mai jos raft

Puneți puiul pe cel mai jos raft al frigiderului. Potrivit expertei alimentare Mary Sacher, puțini oameni știu unde să pună puiul în frigiderul lor. Ea explică că mulți dintre noi doresc doar să-și facă ordine alimentară, ceea ce înseamnă că își introduc mâncarea în mod arbitrar în frigider. Cu toate acestea, puiul nu trebuie păstrat sus, trebuie să îl așezați pe cel mai jos raft al frigiderului dvs.Zeama se poate scurge și poate contamina alte alimente din frigider. Puneți puiul în partea de jos a frigiderului.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments