De ce reclamele video functioneaza mai bine decat reclamele text?

by AurelT

De ce reclamele video functioneaza mai bine decat reclamele text

Fiecare detinator al unei companii isi doreste ca produsul sau serviciul pe care il ofera sa ajunga la cat mai multe persoane, asa ca apeleaza la diferite tehnici de marketing. Cu toate acestea, cele mai eficiente modalitati de promovare sunt adesea evitate de catre vanzatorii care nu stiu cum sa le utilizeze in mod corespunzator, astfel incat sa ajunga sa castige profit prin intermediul acestora. 

 

In aceasta categorie se incadreaza si reclamele video, care au inceput sa ia amploare in prezent, dupa ce vanzatorii au observat eficienta lor, in comparatie cu reclamele text. In ultimii ani, nivelul de consum de material video in randul internautilor a inregistrat o crestere considerabila, existand statistici care afirma ca mai mult de jumatate dintre acestia urmaresc cel putin un videoclip in fiecare zi. 

 

Daca si tu esti curios de ce reclamele video sunt printre cele mai avantajoase, atunci continua sa citesti acest articol! 

Atrag atentia clientilor 

 

Atunci cand creezi o reclama, obiectivul principal este sa atragi atentia potentialilor clienti. Cu siguranta un videoclip dinamic, colorat si calitativ va reusi sa indeplineasca acest obiectiv mult mai rapid decat un text simplu, pe care de multe ori internautii il evita. 

 

Mai multe statistici au demonstrat ca oamenii considera reclamele video mult mai interesante decat reclamele statice. Privirea oricarei persoane este atrasa  in mod natural de miscare, ceea ce ajuta videoclipurile sa capteze mult mai usor atentia. Expertii spun ca este de 27 de ori mai probabil ca cineva sa-si doreasca sa vizualizeze un produs dupa ce urmareste un clip video, decat dupa ce citeste o reclama text. 

Videoclipurile interactioneaza cu urmaritorii 

Clipurile video reusesc sa capteze atentia potentialilor clienti, dar si sa ii mentina pe acestia interesati. Ele combina miscarea, sunetul si textul, astfel prezentand foarte multa informatie intr-un timp scurt. Se spune ca un videoclip de un minut, valoreaza milioane de cuvinte, deci fara doar si poate aceasta forma de promovare este cea mai eficienta. 

 

Creierul uman reuseste sa proceseze imaginile vizuale, de mii de ori mai rapid decat textele. Deci, atunci cand ai numai cateva secunde in care captezi atentia unui client, videoclipurile sunt cea mai buna alegere.

 

Prin videoclipuri poti foarte usor sa spui o poveste, ceea ce reuseste sa-ti ofere autenticitate. Oamenii iubesc sa auda povesti cu care pot rezona emotional. Acestea ii influenteaza sa distribuie continutul tau, sa lase comentarii sau aprecieri. 

 

Ecomunicate.ro noteaza ca reclamele video influenteaza traficul pe website-ul tau

 

Reclamele video pot fi optimizate SEO cu usurinta, astfel ajungand la un numar impresionant de persoane.  Exista companii care au mentionat faptul ca traficul pe website-urile lor creste cu 10% atunci cand reclamele video pe care le creeaza respecta regulile SEO.  Ecomunicate.ro noteaza ca peste 87% din vanzatorii care folosesc reclamele video afirma ca acestea au contribuit la cresterea traficului web.

Vrei sa vinzi mai mult? Creeaza reclame video pe masura!

 

Daca detii o companie si iti ca produsul sau serviciul tau sa fie cunoscut de cat mai multe persoane, atunci incepe sa creezi impreuna cu echipa ta videoclipuri dinamice si de impact! 

Facebook Comments