De ce este important să consumăm ceapă și usturoi

by Cristian Dobre

In afara de capacitatea lor de a oferi gust mancarurilor, ceapa si usturoiul ar putea proteja corpul de cancer, arata un studiu recent. Usturoiul, ceapa si arpagicul fac parte din clasa allium a legumelor. Acestea sunt crescute aproape pretutindeni in lume si se afla la baza multiplelor preparate.

Studiile anterioare au aratat ca anumiti compusi din legumele allium, inclusiv flavanolii sau compusii organosulfurici, sunt bioactivi.  Unii dintre acestia sunt considerati o piedica in dezvoltarea cancerului. Cercetatori din cadrul Spitalului Universitar din China au demarat, recent, un studiu pentru a intelege modul in care consumul unei cantitati mari al acestor legume poate preveni dezvoltarea cancerului colorectar in cazul oamenilor, scrie descopera.ro, care citeaza Medical News Today.

In cadrul studiului, specialistii au analizat 833 de indivizi afectati de cancer colorectal si 833 de participanti din grupul de control, ce aveau varsta, sexul si locatia similara. Fiecare participant a fost intervievat privind obiceiurile lor alimentare cu ajutorul unui chestionar ce calcula frecventa anumitor alimente.

Cercetatorii au descoperit ca exista o relatie semnificativa intre nivelul de legume allium pe care un individ le consuma si riscul de dezvoltare a cancerului colorectal. Rezultatele au aratat ca adultii ce consumau o cantitate mai mare de legume allium prezentau un risc de dezvoltare a cancerului colorectal cu 79% mai redus fata de cei ce consumau o cantitate mai redusa.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments