De ce ar trebui să stai zilnic cu picioarele pe pereți

by Dana B.

Nu va grabiti sa ziceti ca este o aberatie, deoarece acest exercitiu are o serie de avantaje pentru sanatatea noastra pe care noi nu le stim. Ganditi-va ce efort mare face inima noastra pentru a pompa sangele care sunt o anumita presiune trebuie sa ajunga la extremitati. De asemenea, ganditi-va si cum are loc procesul de întoarcere a sangelui în picioare care uneori se deregleaza. Drept urmare apar varicele.

Nu va temeti sa încercati ceva nou. În cazul nostru este un simplu exercitiu care ne va face mai supli, iar picioarele noastre mai frumoase. Ne vom simti mai bine atat fizic, cat si moral.

Va propunem sa savurati în fiecare zi urmarile acestui exercitiu pentru care trebuie doar putin timp.

Ridicarea picioarelor în sus: esenta exercitiului
Acesta nu este doar un simplu exercitiu, dar o adevarata terapie. Probabil nici nu este corect sa fie numit exercitiu, deoarece nu presupune un efort fizic.

Puneti o perna sau o rola sub coloana vertebrala pentru a sta într-o pozitie comoda.
Ridicati picioarele în sus si puneti-le pe perete. Plasati mainile de-a lungul corpului, ele trebuie sa fie relaxate.
Stati în aceasta pozitie 15-20 de minute, fara a face nimic mai mult.
Încercati sa simtiti echilibrul, linistea, apoi fluxul de sange în piept apoi în cap.
Daca veti efectua cu regularitate aceasta tehnica de relaxare, atunci hainele trebuie sa fie foarte comode si libere.
În caz contrar exercitiul nu va avea nici un efect, deoarece scopul nostru este îmbunatatirea circulatiei în organism.

5 avantaje ale ridicarii picioarelor

1. Reduce umflarea picioarelor
Umflarea picioarelor tine de proasta circulatie. Cauzele acesteia le vom afla aici.

Uneori este cauzata de disfunctiile rinichilor, inimii, surplusul de greutate sau administrarea unor medicamente, precum si alimentatia nesanatoasa.

Trebuie sa aflati cauza exacta si sa o înlaturati. Exercitiul dat este un supliment minunat pentru tratamentul de baza. Ridicarea picioarelor contribuie la circulatia normala a lichidelor în organism, care împiedica circulatia sangelui.

Daca petreceti toata ziua în picioare, ele pot sa se umfle. Cand veniti acasa, descaltati-va, relaxati-va si ridicati picioarele în sus, sprijinind picioarele de perete.

2. Trateaza sindromul picioarelor obosite
Este una din metodele de scoatere a tensiunii din picioare, de la talpi pana la coapse. La sfarsitul zilei picioarele noastre obosesc foarte tare, iar schimbarea pozitiei pentru 20 de minute le va face mai sanatoase.

3. Amelioreaza digestia
Ridicarea picioarelor este numita „inversarea activa”. Daca piciorele se afla mai sus de cap, elibereaza organismul de retentia de lichide si îmbunatateste digestia. Amelioreaza functia intestinului, care va contribui la absorbtia corespunzatoare a substantelor nutritive. Trateaza constipatia si restabileste echilibrul intern.
4. Relaxeaza sistemul nervos
Exercitiul ajuta la restabilirea respiratiei. Va ajuta sa inspirati mai mult aer, ceea ce genereaza o respiratie linistita si ritmica. Actioneaza benefic asupra sistemului nervos. Scade tensiunea musculara din zona abdomenului, gatului si tamplelor.

5. Reda linistea psihica
Încercati sa faceti acest exercitiu chiar azi. Aveti nevoie de doar 20 de minute si veti observa o liniste fizica si psihica.

Aceasta pozitie a corpului contribuie la oxigenarea creierului. Veti simti cum se încarca corpul dvs. cu liniste, energie si armonie.

Daca veti practica mai mult timp acest exercitiu, veti observa tot mai multe avantaje ale acestuia.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments