DE CE AR TREBUI SA MANCAM MIERE CRUDA

by Paula Craciun
Mierea crudă este cea pe care o poți cumpăra direct de la apicultor, cea care nu a trecut prin procesul de pasteurizare. Mierea crudă este naturală și un îndulcitor sănătos. Iată de ce ar trebui s-o mâncăm cu toții, în loc de zahăr.

Mierea cu adevărat naturală nu își pierde proprietățile binefăcătoare ca cea de la magazin, în timpul procesului de pasteurizare. Conține minerale, enzime, antioxidanți necesari corpului și vitamine. Are proprietăți anti-fungice, anti-septice și anti-virale spun unii specialiști.

Mierea crudă poate ușura alergiile de sezon

Dacă ai cunoștințe de unde poți cumpăra mierea naturală, atunci nu ezita s-o faci pentru că este sănătoasă. Cu atât mai mult cu cât persoanele în cauză locuiesc în apropiere de tine – albinele folosesc polenul specific zonei în care locuiești, iar această miere îți poate ușura alergiile sezoniere. Trebuie să iei o linguriță sau două pe zi de miere, cu două-trei luni înainte de venirea sezonului.

Mierea ajută digestia și reglează tractul intestinal

O linguriță de miere luată dimineața, pe stomacul gol, poate ajuta digestia. În doar câteva zile îți poate regla tractul intestinal și te vei simți mult mai bine.

Poți combate constipația

În special pentru copii (și chiar și animăluțe) este bună mierea pentru tratarea constipației. O linguriță de miere este de ajuns pentru un copil.

O poți folosi ca atare pe piele

Pentru că are proprietăți anti-bacteriene, mierea crudă îți poate proteja și trata pielea de acțiunea factorilor externi. În amestec cu un gălbenuș de ou și un pic de ulei de măsline poți face o mască hidratantă și revitalizantă pentru scalp, păr și restul pielii.

Ce mai poți face cu mierea naturală, crudă: îmbunătățești sistemul imunitar, reglezi glicemia, calmezi nervii, tratezi durerile, tratezi ulcerul, poți trata și răceala sau gripa.

Sursa: avnataje.ro

Facebook Comments