De ce ar trebui să mănânci afine cât mai des

by Cristian Dobre

Pe lângă gustul atât de bun, micile şi delicioasele fructe au puteri benefice asupra organismului tău. Ele sunt bogate în fibre, sărace în calorii şi conţin o cantitate ridicată de antioxidanţi şi vitamine.

Iată doar câteva motive pentru a le consuma:

Vedere îmbunătăţită

Afinele au un conţinut ridicat de vitamine (A,C şi E),precum şi carotenoide şi flavonoide,care sunt excelente pentru ochii tăi frumoşi şi previn pierderea vederii la bătrâneţe.

Sunt benefice pentru vezica urinară

Ştiai că afinele sunt la fel de bune pentru infecţii urinare că merișoarele? Ele conțin exact aceleaşi substanţe care luptă împotriva bacteriilor din vezica urinară.

Sunt bune pentru creierul tău

De-a lungul timpului,cercetările au arătat că persoanele care au mâncat afine,au avut rezultate mult mai bune la testele de memorie,faţă de cei care nu au consumat aceste fructe. Afinele ajută,de asemenea,la prevenirea inflamațiilor asociate cu bolile legate de vârstă.

Sistemul imunitar devine imbatabil

Printre beneficiile sănătoase ale afinelor este inclusă şi stimularea sistemului imunitar. O singură porţie de afine îţi oferă aproape 25% din aportul zilnic recomandat de vitamina C,care este esenţială pentru un sistem imunitar sănătos.

Inima ta este protejată

Un studiu recent arată că fructele de pădure,inclusiv afinele şi căpşunile,pot reduce riscul de boli de inimă. Potrivit acestuia,bărbaţii şi femeile care au mâncat trei sau mai multe porţii de fructe timp de o săptămână au avut un risc redus de a dezvolta boli de inimă.

Ajută la prevenirea cancerului

Ştiai că afinele sunt bogate în antioxidanţi care ajută la oprirea /prevenirea creşterii celulelor canceroase?

Sunt excelente pentru digestie

Boabele albastre sunt bogate în fibre şi conţin cupru,fructoză şi sodiu. Toate aceste „ingrediente” contribuie la menţinerea unui sistem digestiv sănătos.

Pielea ta îţi va mulţumi

Antioxidanţii din afine ajută la neutralizarea radicalilor liberi şi la regenerarea celulelor pielii,având un rezultat grozav şi vizibil:pielea ta va arăta mai sănătoasă şi mai tânără.

Mănânci afine – pierzi în greutate!

Afinele sunt la fel de gustoase,dar mult mai sănătoase decât un baton de ciocolată. Sunt scăzute în calorii (o cană de afine are în jur de 100 de calorii) şi reprezintă o alternativă ideală pentru o gustare sănătoasă între mese. Nu îţi va mai fi foame pentru un timp destul de lung. Aşadar,include o porţie de afine în dieta zilnică.

Depresie? Nici vorbă!

Afinele s-au dovedit a fi foarte bune antidepresive. Deci,dacă te simţi tristă şi ai nevoie de un plus de energie,mănâncă un bol de afine proaspete,nu au efecte secundare (cum pot avea unele pastile) şi sunt o sursă bogată de sănătate pentru organismul tău.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Facebook Comments