De ce ar trebui să eviți astfel de băuturi

by Dana B.

Daca obisnuiesti sa consumi cocktailuri care sunt decorate cu lamaie, apa în care exista lime, ori mojito cu citrice, atunci sanatatea ta poate fi pusa în pericol. Asta pentru ca din cauza lor apar noi bacterii daunatoare în organism.

În urma unui studiu facut în 2007, cercetatorii au ajuns la concluzia ca bauturile decorate cu felii sau cu bucati de lamaie sunt daunatoare pentru organism. Au fost analizate bauturile servite în 21 de localuri si s-au luat mostre de pe feliile de citrice folosite pentru a decora bauturile. Dupa ce au fost analizate mostrele, s-au descoperit 25 de specii de microbi, diferite. Acesti microbi pot duce la aparitia infectiilor în organism.

Potrivit specialistilor, bauturile care sunt servite în localuri pot reprezenta un pericol pentru sanatate. Asta pentru ca feliile de lamaie taiate sunt puse într-un recipient, la gramada. Dupa aceea sunt puse la repezeala în cocktail sau în diferite bauturi. Drept urmare, bucatile de cirice ajung sa fie contaminate cu diferite bacterii atunci cand intra în contact cu pielea.

De aceea, atunci cand servesti astfel de bauturi, trebuie sa le acorzi cat mai multa atentie. Te pot îmbolnavi. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca bucatile de lamaie cu care sunt decorate buturile din localuri, pot duce la aparitia infectiilor în corp. Asta pentru ca pe suprafata lor se gasesc bacterii.

Este bine ca ele sa fie evitate sau sa li se acorde o atentie deosebita. Asa cum s-a vazut din randurile de mai sus, pot duce la aparitia unor probleme de sanatate.

 

Sursa: revistateo.ro

Facebook Comments