David Popovici, de neoprit! Record mondial și la 200 m liber

by Andreea Radu

David Popovici, 16 ani, nu are rival la Europenele de juniori de la Roma, scrie gsp.ro. Abia a avut timp să digere ceea ce a realizat în proba de 100 m liber și s-a mutat spre altă țintă. Neobosit, David Popovici, înotătorul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a început lupta cu recordurile și performanțele la 200 m liber. De dimineață s-a calificat fără probleme în semifinale la Europenele găzduite de Foro Italico, reușind un timp de 1:50,01 în serii, iar seara și-a asigurat locul în ultimul act într-o manieră magnifică. De data aceasta, a oprit cronometrul la 1:45,26, un nou record mondial la juniori pe această distanță și stil.

Un nou record al lui David Popovici
Precedenta performanță de vârf, 1:45,92, îi aparținea sud-coreeanului Hwang Sun-woo, din 19 noiembrie 2020, de la Gimcheon. Tot el înotase anul acesta, pe 16 mai, 1:44,96 la Jeju City, performanță încă neratificată.
Cursa în care se pun în joc medaliile este programată mâine, 10 iulie, de la ora 20:19 a României. David Popovici are deja un aur la Campionatele Europene aflate în desfășurare la Roma, la 100 m liber, și un argint cu ștafeta României de 4×100 m liber, unde a fost în primul schimb, reușind recordul mondial pe care l-a bătut apoi două zile mai târziu.

Facebook Comments