David Crosby a murit. Legenda muzicii rock avea 81 de ani

by Andreea Radu

David Crosby, un pioner al genului folk rock şi unul dintre membrii fondatori ai The Byrds and Crosby, Stills, Nash & Young, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat joi familia sa, potrivit hotnews.ro.
„Cu mare tristeţe, (anunţăm) că după o lungă suferinţă dragul nostru David (Croz) Crosby a încetat din vaiţă. El a fost înconjurat cu dragoste de soţia sa şi sufletul său pereche Jan şi fiul Django”, a transmis familia Crosby într-o declaraţie obţinută de CNN de la un purtător de cuvânt.
„Deşi el nu mai este aici cu noi, umanitatea sa şi sufletul său blând vor continua să ne ghideze şi să ne inspire. Moştenirea sa va continua să trăiască prin muzica sa legendară”, a arătat sursa citată.
Reprezentanţii lui Crosby nu au făcut declaraţii când au fost contactaţi de CNN.
Crosby a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame cu Byrds în 1991 şi apoi cu Crosby, Stills & Nash în 1997, împreună cu Stephen Stills şi Graham Nash.
Crosby, născut în California şi fiul al cineastului câştigător al premiului Academiei Americane Floyd Crosby, s-a mutat iniţial la Los Angeles din Santa Barbara cu intenţia de a deveni actor.
În 1963, el a format grupul rock The Byrds, cu Roger McGuinn şi Gene Clark.
Trupa a fost nominalizată pentru un premiu Grammy pentru cel mai bun artist nou în 1965.
Printre alte hituri, The Byrds au lansat piesa “Turn! Turn! Turn!” în 1965, redevenită populară la mijlocul anilor ’90 datorită filmului “Forrest Gump.”

Facebook Comments