Data refacerii alegerilor din PNL Arad ar putea fi decisă în octombrie

by Paul Anghel

O decizie privind refacerea alegerilor din filiala arădeană a PNL ar putea fi luată în cursul lunii otombrie. În primăvara acestui an, mai precis pe data de 20 aprilie, Gheorghe Falcă se impunea, însă alegerile au fost contestate din pricina mai multor neregului, iar ulterior anulate.

Decizia Curţii de Arbitraj a venit la începutul lunii iunie. Atunci s-a spus că data pentru refacerea alegerilor din PNL Arad va fi decisă după Congresul PNL, care s-a desfăşuta în luna iunie.

De atunci au trecut aproape patru luni, perioadă în care nu a fost luată nicio decizie privind data la care alegerile din interiorul filialei arădene vor fi refăcute.

Conform unor surse din PNL Arad, o decizie privind data algerilor ar putea fi luată în cursul acestei luni. „Decizia privind data alegerilor ar putea fi luată în următoarele săptămâni. Cel puţin aşa se discută la nivel central. Nu ştiu dacă alegerile vor fi în acest an sau la începutul anului viitor, însă o decizie trebuie să se ia cât mai repede. Nu avem o conducerea legitimă iar această situaţie trebuie să înceteze”, spun surse liberale.

Gheorghe Falcă a fost acuzat că a decis discreţionar numărul de delegaţi din fiecare organizaţie din judeţ pentru a-şi asigura victoria. Oponenţii lui, grupaţi în jurul senatorului Cristina, a deputatului Eusebiu Pistru şi a primarului Ineului, Călin Abrudan – au refuzat să ia parte la alegerile pe care le considerau incorecte. Acuzele lor au fost dovedite ca fiind corecte, iar decizia de anulare a alegerilor a venit în consecinţă.

Între timp, cu ocazia alegerilor pentru Liga Aleşilor Locali – s-a văzut un echilibru aproape perfect între cele două tabere din interiorul PNL Arad. Cele două grupări au fost despărţite de doar nouă voturi, iar acest lucru pare a da aripi grupării anti-Falcă.

Facebook Comments