Daniel Barbu, fostul șef al Autorității Electorale Permanente, audiat la DNA

by Andreea Radu
Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente Daniel Barbu a sosit miercuri la sediul DNA. El nu a făcut niciun fel de declarații legate de motivul pentru care a fost chemat de procurori, transmite hotnews.ro.
”Nu am niciun comentariu de făcut”, a spus Barbu, care este și candidat ALDE pentru alegerile europarlamentare.
Audierea lui Daniel Barbu ar avea legătură cu dosarul în care Mircea Drăghici este anchetat în legătură subvențiile acordate PSD de la bugetul de stat.
La începutul acestei luni DNA a anunțat că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare și utilizarea subvențiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.
În 22 ianuarie, Daniel Barbu, numit de ALDE la conducerea AEP, a dispus suspendarea controlului AEP la PSD privind cheltuirea banilor din subvenții.
În 18 februarie, el a demisionat din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), motivând că vrea să candideze la alegerile europarlamentare.
 
Facebook Comments