Dana Dodean debutează la Jocurile Europene, alături de tricolore

by Sorin Haut

Echipa feminină de tenis de masă a României debutează joi, 27 iunie, la Jocurile Europene de la Minsk. Delegaţia noastră – formată din 6 sportivi – are deja o medalie, argint cucerit la dublu mixt de tandemul Bernadette Szocs – Ovidiu Ionescu, dar îşi pune mari speranţe şi în formaţia tricoloră, formată din tripla de mare succes: Berni Szocs, Eliza Samara şi arădeanca Daniela Dodean-Monteiro.

Naţionala noastră e cap de serie şi e calificată deja în sferturi, la fel ca reprezentativele Austriei, Ungariei şi Germaniei. Restul echipelor se luptă în turul 1, pentru a accede şi ele între primele opt echipe ale competiţiei. Vă reamintim că medaliata cu aur obţine biletele pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020, aşa că miza e mare.

Pentru Dodean ar fi a patra prezență consecutivă la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016. De remarcat că din acest an, arădeanca de la CS Municipal a fost inclusă în „Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a 32-a ediție de vară a JO.

Şi băieţii intră în concursul pe echipe, în formula: Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea şi Hunor Szocs. România intră în competiţie tot joi, 27 iunie, urmând să joace în primul tur cu naţionala gazdă, Belarus.

România e reprezentată la Minsk de 123 de sportivi, ce concurează la toate cele 15 sporturi şi discipline sportive.

 

 

Facebook Comments