DAN CUEDAN: „O SERIE ECHILIBRATA, OBIECTIVUL PINCOTEI ESTE MENTINEREA IN LIGA A DOUA”

by Sorin Haut

Şoimii Pîncota şi-a aflat, în sfârşit, adversarele din seria a II-a a ligii secunde. O serie cu doar 11 echipe la start şi cu câteva deplasări lungi pentru trupa din „Podgorie”. Dan Cuedan analizează seria Pîncotei, unde vede o favorită clară la promovare: „Consider că este o serie echilibrată, cu echipe sensibil egale. Se detaşează totuşi Poli Timişoara, care vine din Liga 1, acolo există o structură şi condiţii bune, un fond important de jucători. În rest echipe cu tradiţie gen Mioveni, Reşiţa sau Vâlcea, care au continuitate la nivelul Ligii a II-a şi care oricând pot avea un cuvânt de spus în lupta la vârf. Nu pot să îmi dau seama dacă este mai bine să fie o serie cu 11 sau cu 16 echipe, până la urmă trebuie să ajungem tot la 24 sau 26 de meciuri. Trebuie să ne adaptăm situaţiei economice, pentru că momentan România nu îşi permite o serie puternică de ligă secundă.”

„Să luăm fiecare etapă pe rând”

Cuedan anunţă şi obiectivul Pîncotei pentru sezonul viitor, şi anume menţinerea în eşalonul doi: „În momentul de faţă trebuie să fim realişti şi să luăm fiecare etapă pe rând. Să fim conştienţi că vor veni momente grele, pe care va trebui să le gestionăm. Obiectivul normal şi firesc este menţinerea în liga a doua, am încredere că îl putem îndeplini, dar nu va fi uşor deloc.” Şoimii Pîncota are lotul aproape complet, Cuedan dorindu-şi încă un jucător sub 21 de ani:

Lotul, aproape definitivat

Pot să spun că lotul este aproape definitivat, dar niciodată să nu spui niciodată. Dacă vor apărea variante peste ce avem noi şi să găsim înţelegere la domnul Piroş, o să facem eforturi pentru a transfera acel jucător. Eu sunt mulţumit de lotul actual, important e ca toţi jucătorii să fie sănătoşi şi să putem începe cu bine campionatul.”  Pîncota dispută sâmbătă de la ora 10 un nou meci amical, pe terenul divizionarei C timişene din Giarmata.

Sâmbătă, amical la Giarmata

Conducerea clubului încearcă să organizeze şi un meci de prezentare a lotului pentru Liga a II-a, care să aibă loc după data de 20 august. „Rămâne să vedem dacă gazonul nostru, unul nou şi foarte bun, va permite disputarea acestui meci înainte de începerea sezonului. Avem variante echipe de Liga a II-a pentru un asemenea joc de prezentare”, mai spune Dan Cuedan.

Facebook Comments