Cutremur de 5.3 grade pe scara Richter, în Croația

by Andreea Radu

Un cutremur de proporții s-a produs în Croația, anunță DubrovnikTimes. Seismul a avut, conform primelor informații, o magnitudine de 5,3 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit la Crikvenica, Novi Vinodolski, pe Cres, la Rijeka, dar și la Karlovac și Zagreb. Utilizatorii EMSC din Slovenia și Bosnia și Herțegovina au raportat, de asemenea, că au simțit zguduituri.
Potrivit EMSC, un cutremur puternic a lovit insula Krk la ora 10.47. Deși magnitudinea inițială a fost de 5,5 pe scara Richter, acum a fost redusă la 5,2. Potrivit Serviciului Seismologic Croat, cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter.

Alte două seisme au lovit și Bulgaria, în această dimineață

Două seisme au fost înregistrate, joi dimineaţă, în sud-estul Bulgariei, indică Institutul Naţional de Geofizică, Geodezie şi Geografie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe. Seismele s-au produs în zona oraşului Topolovgrad, la graniţa dintre regiunile Iambol şi Haskovo şi au avut o magnitudine de 3, respectiv 3,2 grade pe scara Richter şi o adâncime de nouă kilometri. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Facebook Comments