Cursurile la grădiniţe şi în învăţământul primar se vor suspenda la un caz confirmat de îmbolnăvire cu COVID-19

by Florian Popa

Cursurile la grădiniţe şi în învăţământul primar se vor suspenda pentru o perioadă de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă, respectiv clasă, prevede un draft de ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care urmează să fie aprobat în contextul începerii şcolii în 8 februarie.
„În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasă”, stipulează draftul de ordin pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, cursurile se vor suspenda pentru 14 zile la apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.
Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, după consultarea Direcţiei de sănătate publică.
Potrivit sursei citate, DSP va efectua anchete epidemiologice, va stabili care sunt contacţii direcţi ai celor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi va decide, împreună cu conducerea unităţii de învăţământ, dacă se impune carantinarea.
„La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea”, mai prevede draftul.
În perioada de suspendare a cursurilor cu prezenţă fizică, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ va dispune realizarea curăţeniei, aerisirea claselor/sălilor, dar şi dezinfecţia generală şi nebulizarea spaţiilor – clase, săli, holuri, toalete.

Facebook Comments