Curg ofertele din Italia, pentru Dennis Man: arădeanul, pe urmele lui Mutu?!

by Sorin Haut

Dennis Man, al doilea cel mai bine cotat fotbalist român din Liga 1, este la acest moment unul din cei mai ofertaţi tineri jucători din fotbalul european. Arădeanul lansat în fotbalul mare de UTA are o imagine foarte bună în Italia, acolo unde deja trei echipe s-au interesat de el. După AS Roma şi Atalanta, a venit rândul Fiorentinei să se gândească la Man, mai ales după ce selecţionerul de tineret al României, Adrian Mutu – nimeni altul decât fosta mare vedetă a grupării Viola – a avut, nu demult, cuvinte de laudă la adresa atacantului de la FCSB. Dennis Man ar urma să îl înlocuiască, la Firenze, pe internaţionalul italian Federico Chiesa, considerat printre cele mai mari talente din fotbalul european.

La 22 de ani, Chiesa a bifat deja 17 prezențe în tricoul „squadrei azzurra” și a stârnit interesul multor grupări cu pretenții din Italia și nu numai. Chiar dacă pandemia de coronavirus a dus la o criză mondială, marile forţe din Peninsulă, Juventus şi Inter, dau o luptă dură pentru fotbalistul toscanilor, cotat la 48 de milioane de euro. În acest sezon, Chiesa a jucat în 22 de meciuri oficiale pentru Fiorentina, a marcat şapte goluri şi a dat cinci pase decisive. În cazul în care Chiesa va pleca în această vară, Fiorentina va trebui să-i găsească un înlocuitor și, conform presei italiene, pe lista de achiziții ar fi și Man.

Arădeanul ar fi al cincilea fotbalist român din istoria Fiorentinei, după Marius Lăcătuș, Bogdan Lobonț, Adrian Mutu, Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi. Suma de transfer s-ar ridica în jurul sumei de 10 milioane de euro, deşi Man este cotat în acest moment, de transfermarkt, la doar jumătate – 5 milioane de euro. De menţionat că şi UTA ar câştiga de pe urma transferului, păstrând un procent de 11% din suma următoarei vânzări a mijlocașului ofensiv de 21 de ani.

 

Facebook Comments