Curățarea pereților de vopsea lavabilă

by Adrian Topor

Vopseaua lavabila este un produs acrilic dizolvat in apa. Dupa aplicarea pe o suprafata, apa din  vopseaua lavabila se evapora, pe suprafata respectiva ramanand doar compusul acrilic.

Datorita denumirii, tendinta generala este aceea de a crede ca aceasta  se poate spala cu apa. Se poate curata cu apa insa nu se obtin rezultate  spectaculoase. Murdaria acumulata in jurul intrerupatoarelor electrice, petele de cerneala, de acuarela, de ulei, de produse alimentare se pot curata numai prin abraziune.

In acest sens se va folosi un material abraziv cu granulatia cat mai mica. Smirghelul nu este de folos, deoarece granulatia sa este prea mare. O solutie foarte eficienta pentru curatarea vopselei lavabile este guma de sters folosita de scolari.

O guma de sters de culoare alba, cu o textura abraziva, va produce rezultate deosebite la curatarea oricarui tip de vopsea lavabila.

Daca metoda prezentata mai sus nu da rezultate multumitoare, mai puteti incerca cu detergent lichid de vase.

In acest sens, aveti nevoie de 2 lavete curate din material textil (de preferinta albe) care sa nu lase scame. Inmuiati o laveta intr-o solutie de apa cu detergent de vase si frecati usor suprafata murdara. Stergeti apoi cu laveta uscata. Nu lasati detergentul de vase sa se scurga pe perete. Metoda da rezultate foarte bune pentru murdaria din jurul intrerupatoarelor electrice.

In locul detergentului de vase, puteti folosi si bicarbonat de sodiu. De retinut este faptul ca laveta trebuie sa fie intr-o culoare cat mai apropiata de cea a peretilor si, dupa fiecare frecare, inainte sa o inmuiati din nou in solutie, trebuie sa o clatiti intr-un vas cu apa curata.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments