Cuplul Falcă-Glad Varga, umilit la alegerile din PNL

by Paul Anghel

Deputatul arădean Glad Varga a fost spulberat la alegerile pentru preşedinţia Tineretului Naţional Liberal, alegeri ce s-au desfăşurat duminică.

Glad Varga a avut marele ghinion de va fi susţinut făţiş de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Această susţinere şi poziţionare contra preşedintelui PNL, Ludovic Orban, au făcut ca tânărul liberal arădean să piardă o mulţime de voturi. Faptul că Falcă este tot mai puţin agreat de către conducerea centrală a partidului, dar şi de alţi lideri de filiale din ţară, a făcut ca „minusul” acestuia să se transfere şi către Glad Varga.

Deşi acesta spera la o victorie în bătălia pentru preşedinţia TNL, Glad Varga s-a clasat pe ultimul loc din trei candidaţi.

VEZI și: Apicultorul Falcă mângâie pe cap albinuțele liberale!

După numărarea voturilor din primul tur, Mara Mareş a adunat 513 voturi, Radu Surugiu a strâns 349 de voturi, iar Glad Varga doar 212.

Din cauză că nicunul dintre candidaţi nu a adunat jumătate plus unul din voturile delegaţilor la Congresul TNL – primii doi clasaţi au intrat în turul doi. Aici, câştig de cauză a avut Mara Mareş care a obţinut 545 de voturi faţă de cele 496 ale lui Radu Surugiu.

Alegerile pentru conducerea TNL au fost marcate de scandaluri şi de acuze de fraudă, lucru care arată că nici tinerii din politică nu sunt departe de seniorii aceleiaşi formaţiuni politice.

Facebook Comments