Cupa României, prima competiţie din calendarul intern pentru înotătorii CSM-ului

by Sorin Haut

Secţia de nataţie de la CSM Arad pregăteşte noul sezon, programat să înceapă în primăvară, mai exact în perioada 24-27 martie, cu întrecerile Cupei României pentru juniori, tineret şi seniori. Apoi, în perioada 18-20 iunie, va avea loc Campionatul Naţional pentru copii, urmat de Campionatele Internaţionale ale României şi de Campionatul Naţional în bazin de 50 de metri, pentru toate categoriile de vârstă, competiţii programate de Federaţie în perioada 23-26 iunie. În 15-18 iulie se va desfăşura Campionatul Naţional de cadeţi, urmat în toamnă de Naţionalul în bazin de 25 de metri, 11-14 noiembrie şi de Cupa României pentru cadeţi, 9-12 decembrie. Acesta este calendarul competiţional intern, cu menţiunile că locaţiile se vor stabili după consultarea cu noile administraţii publice locale, iar regulamentele vor fi adaptate în funcţie de condiţiile necesare prevenirii contaminării cu noul coronavirus SAR CoV-2.

Antrenamente la bazinul din subcetate

“De luni, 4 ianuarie, am reluat pregătirea pentru noul sezon, antrenamentele desfăşurându-se la bazinul din subcetate. Prima competiţie oficială o avem în martie, iar în iulie ar trebui să aibă loc Campionatul European. Andreea Popescu nu a mai putut participa la finalul anului trecut la Openul de la Gyor datorită condiţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19”, spune profesorul Viorel Bitang, antrenor al secţiei de nataţie la CSM Arad. Cea mai bună sportivă a secţiei, Andreea Popescu (foto), are planuri mari pentru acest an, ea încercând să obţină baremul de calificare pentru Europeanul din vară.

Andreea Popescu vrea barem pentru European

Înotătoarea CSM-ului s-a numărat printre laureaţii sportului arădean şi ai clubului în 2020, an în care s-a încoronat campioană naţională de tineret şi vicecampionană naţională de seniori. Componentă a lotului de burse olimpice, Andreea Popescu a cucerit patru medalii la Naţionalele de la Bucureşti, în următoarele probe: 200 metri bras, locul 1 la tineret şi locul 2 la seniori, 100 metri bras, locul 2 la tineret şi 50 metri bras, locul 2 la tineret.

 

Facebook Comments